Beklenen Kabine Değişikliği Gerçekleşti! İşte Yeni Bakanlar

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanlığı kabinesinde uzun zamandır beklenen değişim nihayet gerçekleşti. Geniş çaplı bir revizyon yaşanmazken yeni kurulan iki bakanlıklara yapılan atamalar ve Ticaret Bakanlığında gidilen değişiklikle yetinildi.

AKP lideri Tayyip Erdoğan'ın beklenen kabine revizyonu kararlarına attığı imzalar 21 Nisan gecesi itibariyle 31461 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu doğrultuda kabinedeki görevine son verilen isimler bölünen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan oldu.

17'ye çıkan Bakanlık sayısında eskiden 2 olan kadın Bakan sayısı ise yeni değişikliklerle beraber bire düşmüş oldu.

İşte kurulan iki yeni bakanlığa ve Ticaret Bakanlığına getirilen isimler:

Ticaret Bakanı - Mehmet Muş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı - Derya Yanık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı - Vedat Bilgin

Mehmet Muş Kimdir

1982 yılında İsmail ve Mekiye çiftinin çocuğu olarak Trabzon'da dünyaya gelen Mehmet Muş, Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Washington State University School of Economic Sciences'ta Ekonomi alanında yüksek lisans yapan Muş, Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Ana Bilim Dalında da Ekonomi doktorasını tamamlamıştır.

Muş, özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalışmış, AKP Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

24, 25 ve 26. yasama dönemlerinde AKP İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye giren Muş; Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, NATO Parlamenter Asemblesi (NATOPA) Türk Grubu ve AKP MKYK Üyesi olarak görev yapmıştır.

Ticaret Bakanlığı'na getirilmeden önce AKP Grup Başkanvekilliği makamında bulunan Muş, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Derya Yanık Kimdir

1972 yılında Kadirli'de doğan yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ilköğrenimini Kadirli'de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Yanık, Aralık 1996 itibariyle de İstanbul Barosu'na bağlı olarak Avukatlık Stajını tamamlamıştır.

Serbest avukat olarak uzun yıllardır çalışan Bakan Yanık'ın çeşitli basın-yayın organlarında muhtelif tarihlerde mesleki, edebi ve siyasi yazı ve çalışmaları yayınlanmış ve yayınlanmaktadır.

AKP İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olup 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. Dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, AKP Grup Sözcülüğü görevlerini ifa etmiştir.

Yeni kabinenin tek kadın bakanı Yanık'ın yaşamında dikkat çeken bir diğer detay da AKP lideri Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptığı KADEM'de de Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor olması.

Vedat Bilgin Kimdir

1954 yılında Bayburt'ta doğan Vedat Bilgin, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirmiştir. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde "Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri" konusunda yapan Bilgin, "Türkiye'de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci" adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamlamıştır.

York Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuş, Michigan Üniversitesinde "Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları" konulu uluslararası çalışmada yer almıştır. Gazi Üniversitesi İİB Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde bulunmuştur. Çok sayıda yayımlanmış araştırma kitabı, makale ve çalışmaları bulunmaktadır. İyi düzeyde İngilizce bilen Bilgin, evli ve 2 çocuk babasıdır

Vedat Bilgin Derya Yanık Mehmet Muş yeni kabine cumhurbaşkanlığı kabinesi kabine revizyonu resmi gazete akp ticaret bakanı tayyip erdoğan aile ve sosyal hizmetler bakanı çalışma ve sosyal güvenlik bakanı vedat bil