Belarus Bu Yıl Düzenlenecek Eurovizyon'dan Men Edildi

TAKİP ET

Belarus, iki sefer yarışma kurallarını ihlal eden şarkı sunduğu için bu yıl düzenlenecek olan Eurovizyon'dan men edildi.

Belarus, iki kez yarışma kurallarını ihlal eden şarkılar sunduğu için bu yıl düzenlenecek Eurovizyon Şarkı Yarışması'ndan men edildi.

Belarus'ta, Lukaşenko karşıtı protestolarla dalga geçmesiyle bilinen Galasy ZMesta adlı grup, Eurovizyon'a ilk sunduğu "I Will Teach You - Sana Öğreteceğim" adlı şarkıda "Sana hizaya gelmeyi öğreteceğim" gibi sözlerin yer alması üzerine çokça tepki almıştı.

Birçok kesim, şarkının Lukaşenko'nun eylemcilere gösterdiği sert tepkiyi meşru kılacağından endişeliydi. Eurovizyon şarkı yarışmasını organize eden Avrupa Yayın Birliği (EBU) şarkının sözlerinin uygunsuz olduğuna hükmetti ve Belarus'a Mayıs ayındaki yarışmaya katılmak istiyorsa, başka bir şarkı sunması gerektiğini iletti.

Tartışamlara dahil olan Lukaşenko "Bize bütün cephelerde baskı yapmaya başladılar, Eurovizyon'da bile. Bir başka şarkı yapacağız ve bunun tamamen siyasi olduğunu göreceksiniz" şeklinde konuşmuştu.

İkinci Şarkı da Reddedildi

Bunun üzerine Belarus, Eurovizyon'a bir şarkı daha sundu ve bu şarkı da reddedildi. 

Avrupa Yayın Birliği'nden yapılan açıklamada, "kuruluşun yeni şarkının kabul edilebilirliğini dikkatle incelediği" ifade edilirken, yeni şarkının da "yarışmanın siyasi propagandalara alet edilmemesi ve adının kirlenmemesi" kurallarına aykırı olduğu sonucuna varıldığı belirtildi.

Açıklamada, Belarus'un Mayıs ayında başlayacak 65. Eurovizyon Şarkı Yarışması'na katılamayacağı söylendi.

belarus eurovizyon galasy zmesta katılamayacak ret reddedildi uygunsuz şarkı iki kez iki sefer açıklama belirtildi men edildi başka şarkı i will teach you sana öğreteceğim