Belarus Diktatörü Dış Mihrakların Hükümeti Darbeyle Devirmeye Kalkıştığını İddia Etti: Delilleri Sonra Açıklayacak

TAKİP ET

Belarus diktatörü Alexander Lukashenko, ülkenin güvenlik makamlarının hükümeti devirmeye hazırlanan bazı "uyuyan terörist hücrelerini" açığa çıkardığını iddia etti.

Belarus'u demir yumrukla yöneten diktatör Lukashenko, Batı'nın desteklediğini iddia ettiği saldırganların başkent Minsk'in 100 kilometre kuzey batısında bulunan Rus donanma iletişim üssü Vileyka'yı havaya uçurmak istediklerini ileri sürdü

Almanya, ABD, Ukrayna, Polonya ve Litvanya'nın darbe girişimine karıştığını iddia eden Belarus diktatörü iddialarını destekleyecek bir kanıt sunmazken, ayrıntıları daha sonra paylaşacağını söyledi.

Şansölye Angela Merkel dahil "Almanya'nın liderleri"ni hedef olarak gösteren diktatörün suçlamalarına Alman hükümetinden henüz bir cevap gelmedi.

Diktatör Lukashenko, ele geçirildiğini iddia ettiği silahların Ukrayna sınırından Belarus'a sokulduğunu ve saldırının planı gerçekleşmeden önce ortaya çıkardığını söyledi.

Belarus diktatörünün iddialarından nasibini alan Ukrayna'nın Dışişleri Bakanı Oleg Nikolenko ise hududun Belarus kısmının illegal olarak geçildiği ile ilgili resmi bir bildirim yapılmadığını söyledi. 

Bakan Nikolenko ayrıca Lukashenko'nun iddialarını "kategorik olarak" reddettiklerini bildirdi.

Belarus Diktatörü ABD Almanya ve Bölge Ülkelerinin Hükümetine Darbe Yapmaya Kalkıştığını İddia Etti Delilleri Sonra Açıklayacak