Belarus Diktatörü: Rusya'dan Nükleer Silah İsteyebiliriz

TAKİP ET

Belarus diktatörü Alexander Lukashenko, Rusya'dan nükleer silah desteğinde bulunmasını isteyebileceklerini söyledi.

Rus diktatörü Putin'in emrindeki bir propaganda organına verdiği röportajında Avrupa ülkelerinin Belarus'a yönelik yaptırımlarını değerlendiren Belarus diktatörü Alexander Lukashenko, Rusya'dan Belarus'a nükleer silah konuşlandırmasını isteyebileceklerini belirterek "Çünkü Belarus’ta bir tanesi hariç Topol stratejik amaçlı füze fırlatma sistemleri tamamen yerinde ve hala kullanıma hazır. Batı’nın nükleer silahlara nasıl tepki verdiğini biliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Qırım Haber Ajansının haberine göre SSCB'nin dağılmasıyla Rus yönetiminin başına geçen Boris Yeltsin'in baskıları ile nükleer silahların geri çekilmesini kabul etmek zorunda kaldıklarını belirten Belarus diktatörü, bu isteğe karşı çıktığını belirterek füze fırlatma sistemlerinin ise korunduğunu iddia etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Almanya'nın nükleer silahlarının Doğu Avrupa'ya kaydırılabileceğine ilişkin açıklamasını eleştiren Belarus diktatörü Lukashenko, "Bu silahları Polonya’ya getirecekler" dedi ve bu durumda Rus diktatörü Putin'den Belarus'a nükleer silah konuşlandırılması teklifiyle gideceğini söyledi.

belarus diktatörü lukashenko rusyadan nükleer silah isteyebiliriz