Belarus Diktatöründen AKP'li Cumhurbaşkanı'na Övgü Dolu Sözler

TAKİP ET

Belarus diktatörü Lukashenko, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a övgüler düzdü.

Belarus diktatörü Lukasenko, TRT'ye yaptığı açıklamalarda "Gazeteci bana sorduğunda 'Biz Avrupa Birliği’nden bir şey istemeyiz, gerekirse Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteriz' dedim. Benim ne düşündüğümden bağımsız olarak kendisi Müslümanların lideridir" dedi.

Erdoğan'ın Herhangi Bir Ricası Belarus Tarafından Koşulsuz Şartsız Yerine Getirilir

"Belarus halkı adına Recep Tayyip Erdoğan'a ve yönetimine, Belarus politikasındaki ilkeli ve sorumlu tutumundan ötürü teşekkür etmek istiyorum. Verdiğiniz sözleri tutuyorsunuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekten de dostça ilişkilerimiz var" diyen Lukashenko, "Recep Tayyip Erdoğan’ın herhangi bir ricası Belarus tarafından imkanlar dahilindeyse koşulsuz, şartsız yerine getirilir. Aynı yaklaşımı Türkiye’den de görüyorum" ifadelerini kullandı.

"Türkiye gerçekten de kahraman bir devlettir" diyen Lukashenko, "Hükümetiniz dünyanın en asil hükümeti çünkü ülkenizde 4 milyondan fazla göçmeni barındırıyorsunuz. Bu sizin için bir gurur vesilesidir" şeklinde konuştu.

belarus diktatörü alexander lukashenko akpli cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan övgü dolu sözler kahraman hükümet sığınmacı thy müslümanların lideri