Belarus Savaş Uçakları Artık Nükleer Silah Taşıyabilecek

TAKİP ET

Belarus diktatörü Alexander Lukashenko, savaş uçaklarının artık nükleer silah taşıyabileceğini ve Batı'ya karşı kullanabileceklerini açıkladı.

Belarus Diktatörü Alexander Lukashenko, Su-24 savaş uçaklarının modernize edildiğini belirterek artık uçaklarının Batı ülkelerine karşı nükleer silah taşıyabileceklerini açıkladı.

Nükleer silahları bulunmayan Belarus'un diktatörü Lukashenko, Rusya'nın Belarus'a nasıl nükleer silah sevk edeceğine değinmedi.

Batı'ya Nükleer Tehdit

Polonya'yı daha önce de kaçak göçmenler üzerinden tehdit eden Lukashenko, Polonya'nın yaratabileceği tehditlere değinerek "Anlamalılar ki eğer tansiyonu yükseltirlerse hiçbir helikopter ya da uçak kendilerini kurtaramayacak" ifadelerini kullandı.

Belarus Su-24'lerinin nükleer silah taşıyacak şekilde modernize edilmesine ilişkin "Her şey hazır" diyen Lukashenko, "Belarus ile bir gerilim yaratmak nükleer silahlara sahip Birlik Devleti’ne karşı gerilim yaratmak olacağı için akıllıca bir fikir değil. Eğer bir sorun yaratırlarsa anında karşılık verilir" diye konuştu.

Birlik Devleti, Rusya ve Belarus arasında kurulan ittifaka verilen addır. 

belarus savaş uçakları artık nükleer silah taşıyabilecek su-24 rusya birlik devleti polonya batı