Belaruslu Muhalif Lider: AB ve ABD, Lukaşenko'ya Karşı Daha Cesur Olmalı

TAKİP ET

Belaruslu muhalif lider Svetlana Tikhanovskaya, AB ve ABD'nin ülkedeki 'tartışmalı Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko iktidarının' sona ermesine yardım sunma konusunda daha cesur ve güçlü olması gerektiğini ifade etti.

Belaruslu muhalif lider Svetlana Tikhanovskaya, AB ve ABD'nin ülkedeki tartışmalı Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko iktidarının sona ermesine yardım etme konusunda daha cesur ve güçlü olması gerektiğini ifade etti.

Şu anda Litvanya'da yaşayan Tikhanovskaya, bazı Avrupa Birliği üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarıyla videokonferans yöntemiyle görüşme yaptı. Belarus'taki mevcut iktidara verilen uluslararası tepkinin çok zayıf olduğunu düşünen Tikhanovskaya, AB ve ABD'ye Lukaşenko'ya karşı koyma konusunda daha cesur ve güçlü olma çağrısı yaptı.

AB'den Lukaşenko'nun destekçilerine yönelik dördüncü yaptırım paketinin kabul sürecini hızlandırmasını talep eden Tikhanovskaya, insan hakları ihlalleriyle ilgili uluslararası soruşturma başlatılması ve sorumluların terörist ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

İktidarın düşmesi durumunda Belarus muhalefetinin gücü eline almaya hazır olduğunu belirten Tikhanovskaya, "Belarus'ta bu fiilen gerçekleşebilir ve biz buna hazır olmalıyız" şeklinde konuştu.

 

Svetlana Tihanovskaya lukaşenko anayasa protesto belarus devlet başkanı