Belaruslu Muhalif Siyasetçi Kolesnikova Konuştu: Kafama Çuval Geçirdiler

TAKİP ET

Gözaltında bulunan Belaruslu muhalif siyasetçi Maria Kolesnikova kafasına çuval geçirilerek kaçırıldığını, ölümle tehdit edip ülke dışına çıkması için zorlandığını açıkladı.

Belaruslu muhalif siyasetçi Maria Kolesnikova avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Gözaltında bulunan Kolesnikova, kafasına çuval geçirilerek kaçırıldığını, ölümle tehdit edip ülke dışına çıkması için zorlandığını söyledi.

Belarus tarafından  muhalif siyasetçinin "darbe girişimi" suçlamasıyla gözaltına tutulduğu bildirilirken, Kalesnikova'nın avukatı, Belarus polisi ve KGB'si olarak anılan Devlet Güvenlik Komitesi de dahil olmak üzere, olayla ilgili yetkililer hakkında soruşturma başlatılmasını istediklerini belirtti.

Dün Belaruslu bir diğer muhalif siyasetçi Anton Radnenkov, Kolesnikova'nın Belaruslu yetkililer tarafından Ukrayna'ya geçmeye zorlanması üzerine pasaportunu yırttığını açıklamıştı. Bugün Kolesnikova, avukatına yaptığı açıklamada "Beni öldürmekle tehdit ettiler. Belarus'u gönüllü olarak terk etmezsem, 'ölü ya da diri' beni ülkeden atacaklarını söylediler. Beni 25 yıl hapiste tutmakla tehdit ettiler. KGB yetkilileri Belarus'u gönüllü olarak terk etmeyeceğimi anlayınca başıma çuval geçirdiler ve beni bir minibüse bindirip Belarus-Ukrayna sınırına götürdüler. Orada beni Ukrayna'ya geçmeye zorladılar. Orada pasaportumu yırtınca Ukrayna'ya geçmem olanaksız hale geldi ve beni minibüse yeniden bindirip Mozyr gözaltı merkezine götürdüler" dedi.

maria kolesnikova konuştu avukatı aracılığıyla açıklama yaptır kafama çuval geçirdiler ölümle tehdit ettiler belarus belaruslu muhalif siyasetçi gözaltında lukaşenko belarusta olaylar durulmuyor