Belarus'ta 250 Protestocu Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Belarus İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Olga Çemodanova, Minsk'te bugün düzenlenen protestolarda yaklaşık 250 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Belarus'un başkenti Minsk'te yeni bir gösteriye hazırlanan ve Devlet Başkanı Lukaşenko'nun istifasını isteyen muhalifler polis engeliyle karşılaştı. Yaklaşık 10 bin kişilik bir protestocu grupla polis arasında gerginlik yaşandı. İçişleri Bakanlığı'nın emriyle Bağımsızlık Meydanı'na girmeye çalışan göstericilerin güvenlik ekipleri tarafından gözaltına alındığı açıklandı.

Belarus İçişleri Bakanlığı görevlisi Olga Çemodanova çıkan olaylar hakkında açıklama yaparak, gösterilerin izinsiz yapıldığını ve bu sebeple de polisin müdahale etmek zorunda kaldığını ifade etti. Göstericilere karşı sert müdahaleler basına yansırken, Çemodanova, 250 civarında protestocunun gözaltına alındığını ve durumun kolluk kuvvetlerinin kontrolünde olduğunu bildirdi.

Lukaşenko'nun seçimlerdeki en büyük rakibi Svetlana Tikhanovskaya ve bir diğer muhalif isim Veronika Tsepkalo güvenlik nedeniyle ülkeyi terk etmişti. Gösterilerin 36. gününde protestolar devam ederken Lukaşenko'nun tavrının nasıl olacağı merak ediliyor.

lukaşenko belarus minsk gösterici