Belarus'ta Bir Kadının Kaçırılma Anları Kameralara Yansıdı

TAKİP ET

9 Ağustos seçimlerinden bu yana yüzlerce protestocunun tutuklandığı Lukaşenko'nun diktatörlüğünde yolda yürüyen bir kadının maskeli bir şahıs tarafından kaçırıldığı saniyeler, o esnada orada yaşlı bir kadınla yapılan röportajı kayıt altına alan kameraya yansıdı.

Rus destekli Diktatör Aleksandr Lukaşenko'nun 27 yıldır gayrimeşru bir şekilde yönettiği Belarus'ta 9 Ağustos seçimlerinden bu yana sular durulmuyor. Demokrasinin ayaklar altına alındığı seçimden sonra muhalif liderler ülkeyi terk etmeye zorlanırken birçok muhalif aktivist de tutuklanmıştı.

Lukaşenko'nun ordu aracılığıyla kurduğu baskıya rağmen protestoların yatışmadığı ülkede ilginç bir görüntü sosyal medyada dolaşmaya başladı. Yaşlı bir kadınla röportaj yapıldığı esnada o yolda  yürümekte olan bir kişinin arkasından yaklaşan üniformalı ve maskeli bir kişi tarafından kaçırılması istemsiz bir şekilde kayıt altına alındı.

Birkaç saniye içerisinde gelişen olayların doğruluğuna dair zıt görüşler ortaya atılmaya devam ederken ülkede yüzlerce Lukaşenko karşıtı protestocunun tutuklu bulunması görüntülerin gerçekliğine ilişkin şüpheleri doğal olarak artırıyor.