Belarus'ta Kadın Muhalif Lider Sınır Dışı Edilmek İstenince Pasaportunu Yırttı

TAKİP ET

Belarus'ta muhalefetin önde gelen isimlerinden Maria Kolesnikova, Ukrayna'ya sınır dışı edilirken direnerek pasaportunu yırtması üzerine Belaruslu yetkililerce gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonucuna karşı başlayan protestoların sürdüğü Belarus'ta muhalif lider Maria Kolesnikova, Ukrayna'ya sınır dışı edilirken direnmesi üzerine gözaltına alındı. Muhalif lider, olay sırasında Ukrayna'ya girişine engel olmak için pasaportunu yırtı.

Demokrasi Hareketi Koordinasyon Konseyi'nin kurucularından olan Kolesnikova ile birlikte sınırı geçmeye zorlanan diğer iki konsey üyesi, Ivan Kravtsov ve Anton Rodnenkov'un ise Ukrayna'ya geçtiği öğrenildi. Sınır dışı edilen Kravtsov ve Rodnenkov yaptığı açıklamada, Kolesnikova’nın eylemini 'hayranlıkla' karşıladıklarını aktarırken "Hiçbir yere gitmeyeceğini haykırıyordu. Arabada otururken, pasaportunu aldı ve küçük parçalara ayırarak pencereden dışarı attı. Her zamanki gibi çok formda ve enerjikti" şeklinde konuştular.

belarus Maria Kolesnikova Demokrasi Hareketi Koordinasyon Konseyi lukaşenko rusya seçimler pasaportunu yırttı ukraynaya sınır dışı edilmek istenen muhalif lider pasaportunu yırttı