Belarus'ta Lukaşenko Karşıtı Eyleme Katılmak İsteyen İşçilerin Tutuklanma Korkusu

TAKİP ET

Belarus'ta greve katılmak isteyen fabrika işçileri, işten çıkarılma ve tutuklanma korkusu ile karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Belarus'ta hileli seçimle iktidara gelen Aleksander Lukaşenko'nın istifa etmesi için muhalafet tarafından ulusal bir grev başlatılmıştı. Greve katılmayı düşünen Hrodna Azot adlı büyük bir kimya fabrikasındaki işçiler, patronları ve devlet tarafından işten çıkarılma ve tutuklanma korkusu yaşadıklarını ifade ettiler.

Belarus'un ekonomisi için önemli bir ihracat olan gübre üreten fabrika, hala büyük ölçüde devlet tarafından işletiliyor.

Fabrikanın içinde, yönetim tarafından işten çıkarılma tehdidiyle, fabrikanın dışında ise çevik kuvvet polisinin cezalandırma ihtimaliyle  karşı karşıya olduklarını ifade eden işçiler ülke genelindeki greve katılmak isteyen işçilerin olduğunu fakat korkudan kimsenin bir şey yapmadığını ifade etti.

İşçiler, ülkenin batısındaki Hrodna şehrinde yaklaşık 10.000 kişinin çalıştığı fabrikada işçiler ve yönetim arasında bir kedi-fare oyunu olduğunu Current Time'a anlattı.

belarus işçiler lukaşenko ulusal grev hrodna azot işçiler greve katılamıyor kedi fare oyunu hileli seçim kimya fabrikası işçileri tutuklanma korkusu işten çıkarılma korkusu çevik kuvvet polisi current time