Belarus'ta Muhalif İsim Kayıp

TAKİP ET

Belarus'ta muhalif Maria Kolesnikova'nın kaçırıldığı iddia ediliyor.

Belarus'ta Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko'ya karşı yükselen muhalefet hareketinin önde gelen isimlerinden Maria Kolesnikova'nın kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından bir araca bindirilerek kaçırıldığı ve şu an nerede olduğunun bilinmediği ifade edildi.

Belarus'taki muhalefeti bir çatı altında toplamayı hedefleyen Demokrasi Hareketi Koordinasyon Konseyi'nin de kurucularından olan Kolesnikova, ülkesinde kalan ender muhalif önge gelenlerden biriydi.

Almanya'dan Belarus'a Çağrı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Belarus yönetimine çağrıda bulunarak, muhalif Maria Kolesnikova ile kayıp diğer muhaliflerin nerede olduğuna dair bilgi verilmesini istedi

Almanya hükümetinin Avrupa Birliği (AB) içinde, Belarus'a karşı uygulanmak üzere, bir yaptırım paketi hazırlanması için yoğun çaba sarfettiğini dile getiren Maas, "Biz Bay Lukaşenko'ya birçok defa, ülkesindeki tüm ulusal güçlerle diyaloğa girme çağrısında bulunduk. Bu olmadı, tersine diyaloğa hazır olan muhalefete yönelik baskılar giderek artıyor. Bu yanlış bir istikamet" ifadelerini kullandı.

Heiko Maas ayrıca, Lukaşenko'nun tavrını değiştirmemesi halinde AB'nin harekete geçeceğini vurguladı..

maria kolesnikova lukaşenko belarus maas almanya