Belçika'da 4 Kadını Öldürüp Müebbet Aldı: Türkiye'de Serbest Kaldı

TAKİP ET

Belçika'da eşi, hamile kız kardeşi de dahil 4 kadını öldürüp müebbet hapse mahkûm edilen Osman Çallı, Türkiye'de serbest kaldı.

Belçika'nın Gent şehrinde 11 Kasım 2004'te meydana gelen olayda Osman Çallı, eşi Teslime (25) ve hamile kız kardeşi Hacer Çallı'yı (19) sandalyeye bağlayıp kurşuna dizdi.

Teslime ve Hacer Çallı'yo öldürdükten sonra üzerlerine yorgan yığıp ateşe veren Osman Çallı, Aalst şehrine giderek eski eşi, kayınvalidesi ve evde bulunan bir erkeği kurşunlayarak öldürdü.

Çallı 4 kişiyi öldürürken Belçikalı erkek yaralı kurtuldu. Gent'e geri döndüğü sırada arabası arıza yapan Çallı kadın bir sürücüyü silah zoruyla rehin alarak eşiyle ilişki yaşadığı iddia edilen Biçer Erbil'in evine giderek onu da kurşunladı. 

Biçer Erbil ağır yaralanırken polise teslim olarak "ailesinin namusunu temizlediğini" söyleyen Çallı, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemeden 5 yıl sonra Türkiye'ye iadesi için başvuran Çallı, 2013 yılında iade edildi.

"Türkiye'de Cezanızın Beşte İkisini Çektikten Sonra Serbest Kalabilirsiniz"

Osman Çallı'nın 2020 yılında serbest bırakıldığı ortaya çıktı. BBC Türkçe'nin haberine  göre avukat Ergun Top, Osman Çallı'nın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın affıyla serbest kaldığı iddiasının doğru olmadığını belirterek "Türkiye'de cezanızın beşte ikisini çektikten sonra serbest kalabilirsiniz. Tahliyenin Cumhurbaşkanı affıyla değil, Türk hukuk sistemi ile ilgisi var" dedi.

Güneşin, Denizin ve Kumsalın Tadını Çıkarıyorum

63 yaşındaki Osman Çallı, Belçika merkezli faaliyetlerini yürüten haber kanalı VTM'ye "Burada güneşin, denizin ve kumsalın tadını çıkarıyorum. 15 yıl boyunca cezamı çektim. Burada yeni bir hayata başladım. Yakında bir oğlum olacak. Artık rahat bırakılmak istiyorum" diye konuştu.

Olayın ortaya çıkması sonrasında Belçika Adalet Bakanlığının Türk Adalet Bakanlığından açıklama istediği bildirildi.

belçikada dört kadını öldürdü türkiyede serbest kaldı osman çallı