Belçika'da Sosyal Konutta Oturduğu Halde Türkiye'de Mülkü Olduğu Tespit Edilen 233 Türk Göçmene Para Cezası Verilerek Evden Atıldılar

TAKİP ET

Belçika Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturduğu halde Türkiye'de mülkü olduğu tespit edilen 233 Türk göçmene para cezası kesildiği ve evden atıldıkları öğrenildi.

Belçika Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturduğu halde Türkiye’de mülkü olduğu tespit edilen 233 Türk göçmene para cezası kesildiği ve evden atıldıkları öğrenildi.

Flaman Bölge Hükümeti Konut Bakanı Matthias Diependaele Mart 2021'de başlatılan incelemeler neticesinde, 482 sosyal konut kiracısının tespit edildiğini, bu kişilerin Belçika’da sosyal konutta otururken, Türkiye, Fas ve İtalya gibi başka bir ülkede mülkü olduğunun ortaya çıktığını açıkladı.

Açıklanan bilgiye göre sosyal konut şirketleri toplam 941 kiracı hakkında inceleme yaptı. Bu kiracıların 482’sinin yurtdışında mülkü olduğu tespit edildi. tespit edilen kişilerin 233’ünün Türkiye’de 157’sinin Fas’ta ve 56’sını ise İtalya’da mülkü olduğu ortaya çıktı.  Bu kişilere aldıkları sosyal indirimleri geri ödeme cezası verilirken bazıları kaldıkları sosyal konutu derhal boşaltmak zorunda kaldı.

Bakan Diependaele, sosyal konutun kiracıya ayda ortalama 340 Euro’ya mal olduğunu, bu durumun özel sektördeki konutlardan 500 euro daha ucuza geldiğini belirtti.

Sonhaber.eu’nun haberine göre, Bakan haksız yere sosyal konutta oturduğu tespit edilen kişilere kesilen ceza miktarının toplam 2,7 milyon Euro olduğunu açıkladı. Yakalanan bu kişilerin durumlarına ilişkin 180 dosyanın halen mahkeme sürecinde olduğunu belirten Bakan Diependael, sayının ilerleyen dönemde artmasının beklendiğini ifade etti.

belçika sosyal konut flaman