Belçika Göçmenler Nedeniyle Artan 'Kadın Sünneti' Vakalarından Endişeli: Yüzde 45 Artış

TAKİP ET

Belçika'da kadın sünneti vakalarının 35 binin üzerine çıktığı bildirildi.

The Brussel Times'ın haberine göre Belçika'da 35 binden fazla kadın ve kız çocuğuna kadın sünneti yapıldı.

Bir insan hakları ihlali olan kadın sünneti, dünyada en az 200 milyon kız çocuğu ve kadına uygulanmış bir işlem ve Afrika, Orta Doğu ve birtakım Asya ülkelerinde halen uygulanıyor. Fakat yasa dışı göç vakalarının artışıyla birlikte kadın sünneti artık Avrupa ülkelerinin de bir sorunu haline geldi.

Bakan Schlitz'ten Uyarı

Belçika Cinsiyet Eşitliği, Fırsat Eşitliği ve Çeşitlilikten Sorumlu Devlet Bakanı Sarah Schlitz, "Yaz tatili birkaç gün içinde başlıyor, bu kadın ve kız çocukları için genital mutilasyon yapılması tehlikesi bulunan ülkelerine gitmek için kritik bir zaman. Bu kabul edilemez uygulamalar hem fiziksel hem de zihinsel olarak çok zararlı" diye konuştu.

12 Binden Fazla Genç Kız Tehdit Altında

Schlitz ve Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke tarafından yapılan yakın tarihli bir çalışmanın sonuçlarına göre savaştan ve baskıcı rejimlerin hakim olduğu ülkelerden Belçika'ya kaçan 23 binden fazla kadının sünnet edildi ve 12 binden fazla genç kızın da herhangi bir önlem alınmazsa kadın sünneti riski altında olduğu belirtiliyor.

Yüzde 45 Artış

Bu çalışmanın son olarak gerçekleştirildiği 2016 yılından bu yana kadın sünneti vakalarının yüzde 45 oranında arttığı belirtiliyor. Araştırmayı yürüten Fabienne Richard "Bu önemli artış, kadın sünnetinin yüzde 90'ın üzerinde bir oranla uygulandığı Gine ve Somali gibi ülkelerden kadınların kabul edilmesiyle açıklanabilir" ifadelerini kullandı.
 

belçika göçmenler nedeniyle kaçak yasa dışı göç katlanan kadın sünneti vakalarından endişeli