Belçika'da Ağır Silahlarla Kaçan Firari Askerin Saldırmaması İçin Camiler Kapatıldı

TAKİP ET

Belçika'da aşırı sağcı asker, ağır silahlar çalarak polis birliğinden kaçtı.

Belçika'da Jürgen Conings isimli aşırı sağcı asker ağır silahlar alarak birliğinden kaçtı. 46 yaşındaki askerin görevli olduğu üsten anti tank roketi, ağır makinalı silahlar ve mühimmatlar çalarak firar ettiği bildirilince askeri bulmak için geniş çaplı arama başlatıldı. 

Firari Conings'in Belçika'nın Covid-19 salgınıyla mücadelesini koordine eden virolog Marc Van Ranst ve ailesine yönelik tehdit içeren mesajlar gönderdiği de tespit edildi. Bunun üzerine  Van Ranst ve ailesi güvenli bir yere götürülürken Conings'in Limburg kenti yakınlarındaki ormanlık bir alanda saklandığı şüphesiyle bölgeye özel harekat ekipleri gönderildi.

Ekiplerin gönderildiği bölgede Conings'in kullandığı düşünülen bir araçta 4 anti tank roketi bulundu. 

Olası Terör Tehdidi

Firari askerin saldırı düzenleyebileceği Limburg kenti civarındaki camiler de önlem amaçlı kapatıldı. Belçika polisi, bazı camileri de ibadet sırasında kapılarının kilitli olması için uyardı.

Firardan sonra Conings'in aşırı sağ görüşleri nedeniyle Belçika'nın terör tehditlerini değerlendiren Tehdit Analizi Koordinasyon Kurumu tarafından 'olası terör tehdidi' olarak nitelendirildiği ortaya çıktı. 

Conings'in silahlara nasıl ulaştığı konusunda soruşturma yürütüldüğü kaydedildi. 

belçika aşırı sağcı asker polis birliği ağır silah camiler kapatıldı