Belçika'da Aşı Ücretsiz Olacak: Önce Bilim İnsanları Aşılanacak

TAKİP ET

Belçika hükumeti dün nüfusunun en az yüzde 70'ine (8 milyon kişi) Covid-19'a karşı ücretsiz aşı sağlayacağını duyurdu.

11,5 milyon nüfusa sahip olan Belçika’da 540 bin vaka ve virüse bağlı 14 bin ölüm kaydedildi. Ülke bu verilerle salgından en çok etkilenen Avrupa ülkeleri arasında yer aldı. Avrupa Birliği üyesi olan ülkenin, Avrupa’daki aşı alma sürecine katıldığı belirtildi.

Belçika'da Halk Sağlığı Bakanlar Konferansı, Covid-19 aşısının zorunlu olmamasına ve isteyen kişiler için kullanılmasına karar verdi. Aşının tüm vatandaşlar için ücretsiz olacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada hükumetin hedefinin halkın yüzde 70’inin aşılanması olduğu belirtilirken ayrıca aşıda öncelik verilecek grupların bilim insanları ve halka açık tartışmalarla belirleneceği ifade edildi.

Avrupa Komisyonu dün, Kovid-19 aşısı için yeni bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Aşı için imzalanan beşinci anlaşma CureVac Şirketi ile yapıldı. Komisyon yakında altıncı bir anlaşma olarak Moderna Şirketi ile imza atılmasının beklendiğini açıkladı.

belçika ücretsiz korona virüs aşısı çin virüsü salgın biontech pfizer moderna ab komisyonu belçikada koronnavirüs aşısı ücretsiz olacak bedava aşı avrupa ülkeleri önce bilim insanları aşılanacak curevac covid-19