Belçika'da Katolik Leuven Üniversitesi Fetullah Gülen Kürsüsü'nü Kapatıyor

TAKİP ET

Belçika'nın dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında yer alan Katolik Leuven Üniversitesi, 'Fethullah Gülen Kürsüsü'nü kapatıyor.

Üniversite Kültürlerarası Araştırmalar için kurulan Fethullah Gülen Kürsü'sünü bu sene yenilememe kararı aldı. 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Fethullah Gülen Kürsüsü internet sitesine erişim salı günü kapatıldı. Euronews Türkçe’ye konuşan KUL basın sözcüsü,”Gülen Kürsüsü’ne yönelik anlaşma eylül ayının sonunda sona erecek. Üniversite etkinlik sayısı ve katılım iyice düştüğü için anlaşmayı yenilememe kararı aldı” dedi.

Gülen Kürsüsü için yapılan anlaşmanın 30 Eylül'e kadar devam edeceğini ve bu süre tamamlanıncaya kadar anlaşmaya bağlı olacaklarını belirten üniversite yetkilisi, "KU Leuven Üniversitesi, bu anlaşmayı bazı yerlerde çıkan haberlerin aksine feshetmiyor, siyasi baskıya boyun eğilmiş değil" şeklinde konuştu.

 

 

leuven üniversitesi fetullah gülen kürsüsünü kapatıyor belçika türkiye fetö Kültürlerarası Araştırmalar Katolik Leuven Üniversitesi