Belediye Açıkladı: Çocuğa Saldıran Başıboş Köpekler Hayvanseverlerin Baskılarıyla Salınmış

TAKİP ET

Kaymaklı Belediyesi, çocuğa saldıran başıboş köpeklerin hayvanseverlerin baskılarıyla salındığını açıkladı.

8 yaşındaki Yusuf Bayraktar, Nevşehir'in Kaymaklı beldesinde okula gittiği sırada başıboş köpeklerin saldırısına uğramıştı. Çocuğa saldıran başıboş köpeklerin Hayvan Kasabassı tarafından salınan köpekler olduğu ortaya çıktı.

Görüntülerin ortaya çıkması üzerine açıklama yapan Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, köpekleri kendilerinin salmadığını ifade etti.

"Biz Kaymaklı Belediyesi olarak, daha önceki dönemlerde yapılmış olan Hayvan Transfer Merkezimiz vardı. Biz orada hayvanları toplayıp en azından bu ağır kış şartlarında sokakta aç susuz kalmaması için Transfer Merkezinde toplayıp daha sonra Nevşehir’deki Hayvan Kasabasına gönderiyoruz" diyen Başkan Çekiç "Ama ilgili kanun maddesi hayvanları barınaklara götürsek bile 15 gün sonra tedavileri, aşıları, kısırlaştırmaları yapıldıktan sonra doğal yaşam ortamlarına bırakılmasını emrediyor. Burada bir tehlike artık görüldü, geliyor. Biz bunun önüne geçilmesi için cumhurbaşkanımızdan, hükümetimizden, bakanlarımızdan hepsinden bu kanun maddelerinde yeniden düzenlenmesi talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

nevşehir kaymaklı belediyesi çocuğa saldıran başıboş köpekleri hayvanseverlerin baskılarıyla salınmış