Belediye Kamulaştırmayı Beklemeden Taş Ocağı Açtı Karar 3 Ay Sonra Geldi

TAKİP ET

Belediye, Samsun'un Kavak ilçesinde kamulaştırma kararını beklemeden tapulu araziye taş ocağı tesisi açtı. Kamulaştırma kararı tesisten 3 ay sonra geldi.

Anka'nın aktardığı habere göre Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kavak ilçesinin Bekdemir köyünde köylülerin itirazlarına rağmen tapulu araziye taş ocağı ve mıcır tesisi kurdu. Bunun üzerine şikayette bulunan köylülere 3 ay sonra kamulaştırma kararı tebliğ edildi.

Yıllardır tarım ve hayvancılık yaptıkları arazilerinde izinsiz yapılan bu çalışmaya karşı çıkan köylüler, kamulaştırma kapsamındaki alanda salep bitkisinin yetiştiğini ve sökmenin cezası olmasına rağmen orada iş makineleri ile çalışıldığını belirtti. 

Köy halkı ayrıca, iş makinelerinin bölgeye gelirken köylülerin ceviz ağaçlarını yıktığını, şikayetçi olduklarını ancak cevaben "hiçbir zarar verilmemiştir" dendiğini söyledi.

Bu Araziler Bizimdir

Mağdur köylülerden İsmet Lafçı, "İki gün sonra bize tebligat ulaştı. Tebligatın üzerindeki tarih ise 10 Ekim. Oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar. Bizi kandırmaya çalışıyorlar. 10 Ekim’de tebligat düzenleniyor, 21 Ekim’de arabulucu geliyor, 23 Ekim’de de bize tebligat ulaşıyor" şeklinde konuştu. Arazinin kendilerine aileden kaldığını belirten Lafçı, 60 yıldır bu araziyi ekip biçtiklerini söyledi. Tepkisini ise "Şimdi Büyükşehir Belediyesi gelmiş, sizinle uzlaşalım, işi yokuşa sokmayın, Verirseniz verirsiniz, vermezseniz kamulaştıralım diyorlar. Biz de, yiyecek içecek başka düzenli bir arazimiz olmadığı için, bu arazileri verirsek bizim pilimiz bitmiştir. Belediye başkanı veya bu işlerle ilgili olan vatandaşlar, bu nereye kurulacaksa Allah aşkına gitsin, kurulsun ama bizim arazilerimizden çekilsin. Biz bu işi yapmasın demiyoruz, yapılsın ama uygun yerde yapılsın. Buraya gelip, göz bebeği arazinin içerisinde yapıp da bizi mağdur etmesinler" şeklinde ifade etti.

samsun belediye kamulaştırma köylü taş ocağı kavak acele usulsüz