Belediyenin Kasasından Kendi Vakıfları İçin Yurt Yaptırıp Daha Sonra Diyanet'e Kiralamışlar

TAKİP ET

AKP'li eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin, belediyenin kasasından kendi derneği için yurt yaptırıp daha sonra bu yurdu Diyanet'e kiraladığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'in haberine göre AKP'li eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eski AKP Altındağ İlçe Başkanı İdris Atalay'ın, kurucuları oldukları İnsan Vakfı için Altındağ Belediyesi'nin kasasından 14 milyon TL'lik sosyal tesis yaptırdıkları ortaya çıktı.

İnşaatı tamamlanan yurt, İnsan Vakfı tarafından işletilmeye başlandı. Veysel Tiryaki daha sonra Türkiye Diyanet Vakfı mütevelli heyeti üyesi olunca bu tesisi Diyanet Vakfı'na 90 bin liraya kiraladı. Söz konusu binanın, Tiryaki mütevelli heyeti üyesi olmadan önce de Diyanet'e kiralanmaya çalışıldığı ancak fiyatta anlaşamadıkları belirtildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan TDV Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi Müdürü Yavuz Kocamış, yurdun kiralandığını kabul ederek "İnsan Vakfı, Veysel Tiryaki’nin değil. Biz sadece söz konusu yurdu değil, 2019 yılında 20 ilde yurt kiraladık. Bu yurt da onlardan birisiİnsan Vakfı, Veysel Tiryaki’nin değil. Biz sadece söz konusu yurdu değil, 2019 yılında 20 ilde yurt kiraladık. Bu yurt da onlardan birisi" ifadelerini kullandı.

veysel tiryaki altındağ yurt diyanet insan vakfı belediye kasası kiralama