Belgeler Sızdı: Rus Ordusu Savaştaki Kayıplarını İtiraf Etti

TAKİP ET

Rus ordusu, Ukrayna işgalinde 48 bin 759 asker kaybetti. Gerçek sayı, Rusya Maliye Bakanlığı'ndan sızan belgelerle ortaya çıktı.

Qırım Haber Ajansı'nın haberine göre Rusya Maliye Bakanlığı belgeleri sızdırıldı.

Sızdırılan belgede Rus ordusunun 24 Şubat'ta işgale kalkıştığı Ukrayna'da kaybettiği askeri personel sayısı tamı tamına 48 bin 759.

24 Şubat'ta başlayan savaşta Ukrayna ordusu her hafta öldürülen Rus askerlerinin ve imha edilen Rus unsurlarının sayılarını açıklamıştı. Rusya ise kayıpları konusunda sessiz kalmayı tercih etmiş ve Rusya'daki tüm yayın organları rejimin isteği doğrultusunda bu konuda tam anlamıyla "susmuştu".

Ukrayna'da Tam 48 Bin 759 Rus İşgalci Öldürüldü

QHA'nın haberine göre 26 Ağustos tarihinde imzalanan Rusya Maliye Bakanlığı belgesine göre Rusya 48 bin 759 askerini kaybetti. Bu kayıplar içinde Donetsk ve Luhansk'ta Rus destekli ayrılıkçı teröristler tarafından kurulan sözde cumhuriyetlerin askerleri sayılmadı.

Ölenlerin Ailelerine Devasa Tazminat

Aynı dönemde Ukrayna'nın açıkladığı Rus ordusu kayıpları ise 46 bin 250 idi. İki sayının birbirine oldukça yakın olduğu dikkat çekiyor.

Belgede, hayatını kaybeden 48 bin 759 askerin ailelerine, aile başına 7,4 milyon ruble olmak üzere toplamda 361,9 milyar ruble tazminat ödeneceği belirtiliyor. Bu rakam yaklaşık olarak 5 milyar 900 milyon dolara tekabül ediyor. Söz konusu miktarın, Rusya Maliye Bakanlığı bütçesinin yüzde 98'ine eşit olduğu da belgede ifade edildi.
 


 

belge sızdı belgeler sızdırıldı rusya rus ordusu savaştaki kayıplarını itiraf etti 48 bin ukrayna maliye bakanlığı tazminat