Belirgin Yüz Hatlarının Sırrı, Jawline Dolgusunda Saklı

TAKİP ET

Cerrahi bir müdahalede bulunmadan yüz ve çene hattını belirginleştiren jawline dolgusu günümüzde en sık yapılan estetik uygulamalarından biridir. Uygulama sonrası kişi daha karakteristik ve daha çekici yüz hatlarına sahip olurken, yüze v şekli ile beraber daha ince bir görünüm sağlanmış olur. Sıklıkla yapılan ve oldukça yüz güldürücü sonuçlar sağlayan jawline dolgusuna dair tüm bilinmesi gerekenleri Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas'tan dinledik.

Jawline dolgusu nedir?

Jawline yani çene ucu dolgusu, yüz hatlarını belirginleştirip çeneye keskin ve v şeklinde bir görünüm vermek amacıyla çene ucundan kulağın önlerine kadar uzayan kemik hattında istenen bölgelere yapılan bir dolgu işlemidir ve yüz hatlarının yeniden şekillendirilmesinde oldukça etkilidir. Bu işlem esnasında FDA onaylı hyalüronik asit içeren bir dolgu malzemesi kullanılır ve hyalüronik asit insan vücudunda doğal olarak bulunduğundan dolayı herhangi bir alerjik reaksiyona da neden olmaz.

Jawline dolgusu ne işe yarar?

●    Yüze herhangi bir cerrahi işlem yapılmadan estetik bir görünüm ile yüz, boyun ve gıdı arasındaki dengenin elde edilmesiyle de altın oran sağlanır. 
●    Yüz hattı yeniden şekillendirilirken çene hattı daha keskin ve belirgin bir hale gelir. 
●    Kişide gıdı problemi varsa, bu dolgu sayesinde ortadan kaldırılmış olur. 
●    Çene ve gıdı bölgesindeki kırışıklıklar giderilir. 
●    Küçük çene görünümü yüzü olduğundan çok daha zayıf gösterirken, kadınlarda geniş çene yapısı erkeksi bir görünüme neden olmaktadır. Bu nedenle çene ucuna yapılan bu dolgu sayesinde geniş çene görünümü, v şeklinde bir çeneye dönüştürülüp kadınsı görünüm sağlanmış olur. 
●    Erkek hastalar da ise ilgili çene kemiklerine yapılan dolgu sayesinde çene şekli genişletilip erkeksi görünüm desteklenir. 
●    Çene ucu çok sivri olan hastalar, yine bu dolgu sayesinde daha yuvarlak çene görünümüne kavuşmuş olurlar. 

Jawline dolgusu nasıl yapılır?

Jawline dolgu uygulaması esnasında hastanın herhangi bir acı ya da ağrı hissetmemesi için, işlem öncesinde ilgili bölgeye anestezik krem uygulanır. Ardından çene ucundan kulağın önlerine kadar uzayan kemik hattında ihtiyaç duyulan yerlere yeniden şekillendirmek adına hyalüronik asit içeren dolgu maddesi enjekte edilir. Hyalüronik asit içeren bu dolgu maddesi, ilgili bölgelere istenen hacmi vermesinin yanı sıra cilt altında ihtiyaç duyulan nemi tutma özelliğine de sahiptir. Uygulamanın ardından dolgu enjeksiyonunun yapıldığı bölgelerde hafif şişlik ve ele gelen sertliğin oluşması normaldir. Operasyonun üzerinden 2 hafta geçmesiyle beraber enjekte edilen dolgu yumuşayarak çene bölgesiyle uyumlu hale gelir ve ellendiğinde artık ele herhangi bir sertlik gelmeyip dolgu yapılan bölge de normal çene dokusu olarak hissedilmeye başlar. 

Jawline dolgu uygulamasında kullanılan dolgu çeşitleri nelerdir?

Jawline dolgu uygulamasında sıklıkla hyalüronik asit içeren dolgular kullanılıyor olmakla beraber kalsiyum hidroksiapatit ve polilaktik asit içeren dolgular da kullanılmaktadır. 

Hyalüronik asit içeren dolgular;
●    Vücutta doğal olarak bulunan ve hacim verme özelliğine ek olarak ciltteki suyu yüksek oranda tutma kapasitesine sahip hyalüronik asit içerirler. 
●    Aynı zamanda ciltteki kolajen üretimini tetikleyerek cildin kendini yenileme ve canlanma sürecinde de katkı da bulunurlar. 
●    Hyalüronik asit içeren dolgu maddeleri cilt altında kaldıkları süre boyunca etki ederken, bir süre sonra vücut tarafından emilerek kaybolurlar. 
●    Bu dolguların kalıcılık süreleri kişiden kişiye göre değişmekle beraber genellikle etkileri 12-18 ay kadar sürmektedir. 

Kalsiyum hidroksiapatit içeren dolgular;
●    Vücuttaki kemiklerde doğal olarak bulunan kalsiyum hidroksiapatit içerirler.
●    Kalıcılıkları, hyalüronik asit içeren dolgulara oranla çok daha fazladır. 
●    Etki süreleri de yine hyalüronik asit içeren dolgularla kıyaslandığında daha uzundur. 
●    Kalsiyum hidroksiapatit içeren dolgular çene bölgesine istenen hacmi ve şekli verirken, cilt altı dokudaki kolajen üretimini uyararak cildin kendisini daha hızlı bir şekilde yenilemesini ve canlanmasını da sağlarlar.

Polilaktik asit içeren dolgular;
●    Polilaktik asit içeren dolguların uygulama tarzları ve etkinlikleri hyalüronik asit ve kalsiyum hidroksiapatit içeren dolgulardan daha farklıdır. 
●    Uygulamanın etkisi hemen uygulamanın ardından belli olmaz. Etkinliğinin ortaya çıkabilmesi için enjeksiyon yapılmasının üzerinden yaklaşık 2 hafta geçmesi gereklidir. 
●    Polilaktik asit içeren dolguların kalıcılıkları da yine diğer dolgulardan farklı olarak 12-18 ay yerine 24-26 ay kadar sürebilmektedir. 

Jawline dolgusunun etkileri kalıcı mıdır?

Tüm diğer dolgu uygulamalarında olduğu gibi jawline dolgu uygulamasının da bir ömrü vardır. Cilt altı dokusuna enjekte edilen dolgu malzemesine, kalitesine ve markasına göre değişkenlik göstermekle beraber, enjekte edilen dolgu maddesi belirli bir zaman geçtikten sonra vücut tarafından eritilerek etkisini kaybeder. Quartz Klinik’te sıklıkla kullanılan hyalüronik asit içerikli dolguların ömrü yaklaşık olarak 12-18 ay kadardır. Bu sürenin sonunda vücut dolguyu eritirken, uygulama bölgesi eski haline yavaş yavaş geri döner. Hastanın arzu etmesi durumunda işlemin yenilenmesinde herhangi bir sakınca bulunmamakla beraber, ikinci kez yapılan dolguların kalıcılıklarının daha fazla olduğu kanıtlanmıştır. 

Jawline dolgusu ile çift çene görünümü düzeltilebilir mi?

Jawline dolgusu sayesinde çene hattı belirginleştikçe çok ileri boyutta olmayan çift çene ve sarkmış gıdı görünümü de düzelmektedir. Bu uygulama sonrasında çene hattı keskinleşip yüz ve boyun bölgelerini belirgin şekilde birbirinden ayırırken, tüm bu bölgeler yeniden şekillenip çok daha kusursuz hale gelebilmektedir. 

Jawline dolgusu kaç yaşından itibaren yapılabilir?

Diğer tüm estetik müdahalelerde olduğu gibi jawline dolgu uygulamasının da yapılabilmesi için hastanın fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlaması ve dolayısıyla da 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.

Jawline dolgu sonrası hastanın nelere dikkat etmesi gerekmektedir?

●    Uygulama sonrasında enjeksiyonun yapıldığı bölgelerde hafif ödem ve dolgu maddesinin ele gelir olması oldukça normaldir. Bu durum yaklaşık olarak 2 hafta içerisinde dolgu yumuşadıkça normale döner. 
●    Bazı hassas ciltli kişilerde uygulama esnasında kılcal damarlarda ufak çatlamalar meydana gelebilir. Bu durum da uygulama sonrasında hafif morarma şeklinde kendisini göstermektedir. Meydana gelen hafif morarmalar da yaklaşık bir hafta içerisinde ortadan kalkmaktadır. 
●    Özellikle yaz aylarında işlemin yapılması halinde, enjeksiyonun yapıldığı bölgenin güneşten korunması ve yüksek faktörlü koruyucu krem kullanılması oldukça önemlidir. Aksi takdirde uygulama bölgesinde leke kalma riski oluşmaktadır. 
●    Uygulamayı yapan estetik ve plastik cerrahın tavsiyesi doğrultusunda iyileşme süresi boyunca masaj yaparak mevcut şişliğin dağıtılması ve dolgunun yumuşatılması sağlanabilmektedir. Ancak bu masajın doktorun önerdiği şekilde ve sıklıkta yapılması oldukça önemlidir. Hastalar bilinçsiz bir şekilde enjeksiyon bölgesine masaj yapmamalıdır. 

Jawline dolgu uygulamalarının fiyatı nedir?

Jawline dolgu uygulamaları Quartz Klinik’te Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Jawline dolgu uygulamasının fiyatı, işlemi yapan doktorun tecrübesine, kliniğin kalitesine, hastanın yüzünün ihtiyacına, enjekte edilen dolgu maddesinin içeriğine, kalitesine, markasına ve miktarına göre oldukça değişkenlik göstermektedir. Çene hattının görünümünden ve yüzünün yuvarlaklığından memnun olmayıp daha belirgin ve daha çekici çene ve yüz hatlarına sahip olmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook: @quartzclinique

Instagram: @quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique