Berat Albayrak İstifa Etti

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bakanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etti.

Türkiye ekonomisinin kötü durumundan dolayı sık sık eleştirilen Berat Albayrak, İnstagram hesabından yaptığı açıklamada sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakma kararı aldığını belirtti. Konuya ilişkin bakanlıktan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Albayrak'ın Twitter hesabı kapatılırken açıklamanın İnstagram'dan yapılması da dikkat çekti. İstifa metninin yer aldığı gönderi, kullanıcıların yorumuna kapalı olarak paylaşıldı.

Türk Lirası Rekor Seviyede Değer Kaybetti

Türk Lirası son yıllarda rekor değer kaybederken, dolar ve euro Türk Lirası son aylarda sürekli rekor tazelemeye başlamıştı. Türk Lirası rekor seviyede değer kaybederken, TL'nin değer kaybetmesinin iyi bir şey olduğunu ve bunu istediklerini belirten Albayrak, Cumhur İttifakı'nı destekleyen seçmeni bile ikna edememişti. İstese doları düşüreceğini söyleyen Albayrak, "Biz dolarla uğraşmıyoruz. İstesek düşürürüz. Faizi yükseltirseniz, döviz düşer. Ama bizim derdimiz bu değil" ifadelerini kullanmıştı ve büyük tepki çekmişti.

Ayrıca dün sanatçı Gökhan Özoğuz'un Berat Albayrak'ı istifaya davet etmesinin ardından, #beratalbayrakistifa etiketi Twitter'da TT olmuştu.

 

berat albayrak istifa hazine ve maliye bakanı damat twitter instagram sağlık sorunlarıi