Berat Albayrak İstifa Ettiği Gün TÜGVA'da Neler Konuşuldu?

TAKİP ET

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 8 Kasım 2020'de görevden affını talep ettiği gün, TÜGVA WhatsApp gruplarında konuşulanlar ortaya çıktı.

Sızdırılan TÜGVA belgelerine bir yenisi daha eklendi. AKP'li Cumhurbaşkanı Berat Albayrak'ın görevden affını talep ettiği (istfia ettiği) gün TÜGVA WhatsApp gruplarında yapılan konuşmalar ortaya çıktı. Konuşmalarda TÜGVA grubunun da Albayrak'In istifasını anlamlandıramadığı ve Berat Albayrak'a destek olup olmamak konusunda tereddüt yaşadığı görülüyor. 

‘TÜGVA Aile Meclisi’ adlı WhatsApp grubunda geçen konuşmalarda TÜGVA üyesi bir kişinin, “Değerli arkadaşlar; #SeninleyizBeratAlbayrak tag ile güçlü bir destek veriyoruz. Milli duruşu, milli mücadeleyi yedirmeyeceğiz…” diye yazarak bir tweet paylaştığı görüldü.

"Reis Kabul Ederse Yapacak Bir Şey Yok"

Gruptaki bir başka TÜGVA üyesi ise istifa konusunda tereddüde düşerek, “Abi Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile istifa etmiş olması muhtemel değil mi? Ya da ondan icazet almadan istifa etmesi mümkün mü? Ya da günün sonunda Cumhurbaşkanımız istifayı kabul ederse karşı pozisyonda konumlanmış olmuyor muyuz? Ya da istifa etti mi Sn. Bakan?” diye soruyor. Bir diğer TÜGVA üyesi ise, “Biz yanında olduğunu belirtelim abi reisin kabul ederse yapacak bir şey yok şu an kesinlikle yanında olmamız gerekli” yorumunda bulunarak Albayrak'a destek olmak gerektiğini belirtiyor.

Damadın Görevden Af Talebi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Instagram hesabından görevden affımı talep ediyorum diyerek istifa ettiğini duyurmuştu.

Daha sonra Albayrak’ın Twitter hesabı kapatılırken, bazı sosyal medya kullanıcıları, Albayrak'ın hesaplarının siber saldırıya uğramış olabileceği yorumunda bulunmuştu.

tügva berat albayrak reis erdoğan akp whatsapp grup konuşma istifa görevden af