Berat Albayrak: Yeni Bir Sermaye Yatırım Dalgası Ufukta Belirdi

TAKİP ET

Berat Albayrak, Türkiye ekonomisine yeni yatırımların geleceğini ifade etti.

Euro ve Dolar Türk Lirası karşısında sürekli yeni rekorlar kırarken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye'nin ekonomik dönüşümünü sağlamak için bölgesel bir güç merkezi olarak potansiyelinin tamamını harekete geçirmek amacıyla son birkaç yıldır hiç yorulmaksızın çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Berat Albayrak, Citibank tarafından düzenlenen ve uluslararası dev şirketlerin temsilcilerinin yer aldığı Citibank Yatırımcı Konferansı'na video konferans yöntemiyle katıldı. 

Yabancı şirketlerin Türkiye gibi tarafsız, şoklara karşı dirençli ve güvenilir ortaklara olduğunu belirten Albayrak şu ifadeleri kullandı:

"Küresel şirketlerin, bu belirsiz ve zorlu dönemde, Türkiye gibi yabancı şirketlere karşı tarafsız, değişime açık, şoklara karşı dirençli, güvenilir ve dinamik ortaklara ihtiyacı vardır. Rekabetçi maliyet yapısı, çok çeşitli ve güçlü üretim tabanı, iyi eğitimli insan kaynağı, stratejik konumu, modern lojistik altyapısı, sermaye yatırımları için özelleştirilmiş teşvik ve destek paketleriyle iş hayatını destekleyen Türkiye, yatırımcılara benzersiz fırsatlar sunuyor. Türkiye'nin ekonomik dönüşümünü sağlamak için bölgesel bir güç merkezi olarak potansiyelinin tamamını harekete geçirmek amacıyla son birkaç yıldır hiç yorulmaksızın çalışıyoruz.

Albayrak, ayrıca Türkiye ekonomisinin dönüm noktasında olduğunu "Türkiye ekonomisi bir dönüm noktasındadır. Yeni bir sermaye yatırımı dalgası ufukta belirmiş durumda. Hükümet, özel sektör yatırımlarını desteklemenin yanında etkin bir paydaş olarak demir yolu, yükleme limanı ve sulama sistemleri gibi alanlarla tarım, enerji, eğitim ve sağlık hizmetlerinde de yer alacak." sözleriyle dile getirdi..
 

berat albayrak dolar euro sermaye dalgası ufuk citibank yatırımcı hazine ve maliye bakanı