Berkin Elvan'ın Babası: Eren Bülbül de Benim Çocuğum

TAKİP ET

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin sanık polis Fatih Dalgalı'nın yargılandığı davanın 17. duruşmasında beyan verdi.

Gezi Parkı protestoları sırasında polisin gaz fişeği ile başından vurularak yaralanan ve ardından  hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin sanık polis Fatih Dalgalı'nın yargılandığı davanın 17. duruşması bugün İstanbul Çağlayan 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Berkin Elvan'ın babası Samil Elvan'ın beyanı istendiğinde, baba Elvan, oğlunun Trabzon’da Kürtçü terör örgütü PKK'nın saldırısında vurularak şehit olan genç yaştaki Eren Bülbül ile karşılaştırılmasına tepki gösterdi. Baba Elvan şu ifadelerle tepkisini dile getirdi:

"Eren Bülbül de benim çocuğum. Bir güruh bu iki çocuğu yan yana getiriyor ve 'biri devlet için öldü, biri teröristti' diyor. Bize hakaret ediliyor. Bu 'terörist' kelimesini aklamanız gerekiyor. Ben bu hakkımı istiyorum. Benim çocuğumu sırf fakir, Alevi çocuğu diye öldürdüler. Benim çocuğum terörist olamaz."

berkin elvan eren bülbül fatih dalgalı gezi parkı sami elvan