Berlin'de 17 Yaşında Bir Türk Kızı Türkçe Konuştuğu İçin Saldırıya Uğradı

TAKİP ET

Berlin'de 17 yaşında bir Türk kızı toplu taşımada Türkçe konuştuğu için saldırıya uğradı.

Berlin'de yaşayan Türk kızı Dilan Sözeri (17), sırf Türkçe konuştuğu için 6 Alman'ın saldırısına uğradı. Saldırgan Almanlar bu esnada "Pis yabancı" ve "Geldiğiniz yere dönün" gibi sözler söyledi.

Olay Alman basınına ilk olarak "maske tartışması" olarak yansıdı. İddiaya göre Dilan maske takmadığı için çıkan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Medyada çıkan bu iddiaları içeren haberler üzerine dün Instagram hesabından bir video yayımlayan Dilan Sözeri, yaşananları anlattı.

Maske takmaması üzerine saldırıya uğradığı iddiasının doğru olmadığını söyleyen Sözeri, "Ayrıca zaten yalnızca bu, 6 kişinin genç bir kızı dövmesi için bir gerekçe değil" diye konuştu. Bilakis olayda maske takan tek kişi de Dilan idi. Saldıran Almanlara cevap vermek için maskesini indirdiği birkaç kısa an dışında Dilan maskesini hep takmıştı.

Berliner Zeitung'un haberine göre yaşananların ardından açıklama yapan Berlin polisi, haberlerin yanıltıcı olduğunu, genç kızın tramvaya girerken ve trene binerken maskesini taktığının görüntülendiğini teyit etti. Çarşamba günü Berlin polisinin yaptığı açıklamada genç kızın maskesini takmaması nedeniyle tartışmanın başladığı iddia ediliyordu.  Ancak son yapılan açıklamada maske takmayanların saldırganlar olduğu ve olayın da maskeyle bir ilgisinin olmadığı kesinleşti.

Gerçekte genç Türk kızı Dilan Sözeri Türkçe konuştuğu için maruz kaldığı ırkçı sözlere cevap vermesinin ardından 6 Alman'ın saldırısına uğramıştı. Olayın ardından gittiği hastanede aldığı darp raporuna göre Sözeri'nin kafa travması, karın travması, birçok ekimoz ve yara almıştı. 
 

        Bu gönderiyi Instagram'da gör                      

D i l a n S ö z e r i (@dilan.srz)'in paylaştığı bir gönderi

berlin almanya ırkçı saldırı türkçe konuştuğu için 17 yaşında bir türk kızı