Berlin'de Bir Milyon Litrelik Akvaryum Patladı

TAKİP ET

Bu sabah Berlin'de büyük bir akvaryum patladı. Bir milyon litrelik akvaryumdan çıkan su sokağa taşarak bir oteli sel basmasına sebep oldu.

Rus merkezli Radisson otel zincirinin Berlin şubesinde bulunan dünyanın en büyük bağımsız akvaryumu AquaDom, bu sabah patlayarak büyük hasara yol açtı ve binlerce litre su sokaklara döküldü.

Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey, iki kişinin hafif şekilde yaralandığını, yaklaşık 400 otel misafirinin güvenli bir şekilde tahliye edildiğini söyledi. Giffey, "Şanslıydık. Olay sabah 5.45'te olmasaydı, belki bir saat sonra olsaydı, o zaman birçok insan ölebilir veya yaralanabilirdi" dedi.

1.500 tropikal balığa ev sahipliği yapan AquaDom, lüks otelin bulunduğu bir komplekste bulunuyordu.

Görgü tanıklarına göre otel kompleksindeki restoran ve dükkanlar ağır hasar gördü ve yüzlerce balık öldü. Otel misafirleri yerel basına, sabah 5.45 sularında yüksek bir sesle uyandıklarını ve lobide büyük bir hasar olduğunu görmek için dışarı çıktıklarını söyledi.

Devasa su tankının patlamasına ve binanın bodrum katını su basmasına neyin sebep olduğu belirsizliğini koruyor. Daha önce, Berlin polis sözcüsü Martin Stralau, ilk soruşturmalardan edindikleri bilgilere göre olayın muhtemelen bir kaza sonucu olduğunu söyledi.
 

Berlin AquaDom Akvaryum patlama