Berlin'de Yaşlı Bir Kadını Boğan Suriyeli Saldırgan Hakim Karşısına Çıkmadan Serbest Bırakıldı: Mülteci Konaklama Merkezinde Başka Bir Kadına Tecavüz Etti

TAKİP ET

BILD'in haberine göre, geçen Cuma günü Berlin-Moabit'te Suriyeli bir mülteci yaşlı bir kadına saldırıp kadını boğmaya çalıştı. Saldırgan gözaltına alınmasının ardından sorumlu savcının talimatıyla hakim karşısına çıkarılmadı ancak serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şahıs daha sonra mülteci konaklama merkezinde başka bir kadına tecavüz etti.

Geçen Cuma günü meydana gelen olayda saat 16.40 civarında Moabit'teki Bremer Strasse'de 78 yaşındaki bir kadının kapı zili çaldı. Kadın kapıyı açtığında, 25 yaşındaki Suriyeli daireye zorla girdi ve kadını boğmaya çalıştı

Kadının çığlıkları üzerine evde yaşayan yakınları Suriyeliyi mağdur kadından büyük bir çaba harcayarak uzaklaştırabildi. Olay yerinden kaçan şahıs Wiebestrasse'de tutuklanmadan önce yoldan geçen birinden bir şişe schnapps (bir tür alkol) çaldı.

Moabit'teki saldırının ardından saldırgan gözaltına alındı ancak Alman BILD gazetesinin aktardığına göre nöbetçi savcı, adamın tehlikesini fark etmeyerek onu hakim önüne çıkarmayı reddetti ve serbest bıraktı.

BILD'in haberine göre, 25 yaşındaki şahıs, Cumartesi günü saat 17.00 civarında Lichterfelde'deki Ostpreussendamm'daki mülteci konaklama yerinde yaşayan bir kadına tecavüz etti.

Şahıs olaydan sonra tekrar kaçtı. BILD'in edindiği bilgilere göre şu ana kadar yapılan aramalar başarısızlıkla sonuçlandı.

Savcının Suriyeli şahsı gözaltına tutmayıp salması tepkilere neden oldu. Polisin soruşturması devam ediyor.

Berlin almanya mülteci suriyeli saldırgan tecavüz