Berlin'deki 3 Ayrı Müzede Lahitlere ve Tablolara Zarar Verildi: Satanizm Şüphesi

TAKİP ET

Berlin'de 3 ayrı müzede en az 70 sanat eseri ve antik eser, 3 Ekim'de yağlı bir maddeyle tahrip edildi.

Alman medyasının haberlerine göre, Berlin'deki Pergamon, Alte Nationalgalerie ve Neues Müzesi'nde bulunan Mısır lahitleri, taş heykeller ve 19. yüzyıl tabloları gibi 70 sanat eseri ve antik esere 3 Ekim'de  yağlı bir maddeyle saldırı gerçekleştirildi.

Alman Hükumeti Durumu Kamuoyundan 2 Hafta Sakladı

Haberde Alman hukümetinin saldırıyı 2 hafta kamuoyundan sakladığı aktarılırken koleksiyonları denetleyen Prusya Miras Vakfı'nın, sergilerdeki nesnelerin zarar gördüğünü doğruladığı bildirildi. Alman polisi ise soruşturma başlattıklarını, ancak saldırının arkasındaki neden hakkında yorum yapmayacaklarını söyledi.

Daha Önce Yunanistan'da Benzer Saldırı Gerçekleşmişti

2018 yılında Yunanistan'ın başkenti Atina'da Ulusal Tarih Müzesi'ndeki müze sergilerini yağlı bir maddeyle karaladıktan sonra iki kadın tutuklanmıştı. Daha sonra Bulgar kökenli oldukları belirlenen iki kadın polise satanizmle bağlantılı olarak "çünkü Kutsal Yazılar bunun mucizevi olduğunu söylüyor" diyerek sanat eserlerine yağ sürdüklerini söylemişti. Bergama Müzesi'nin de satanistler için 'küresel satanizm'in merkezi olduğunu çünkü antik Yunan Pergamon Sunağı'nın yeniden inşasını barındırdığı biliniyor.

Alman medyası ise 3 ayrı müzedeki eş zamanlı saldırıyı, covid-19 inkarcıları tarafından sosyal medya kanallarından itilen komplo teorileriyle açıkladı.

berlin almanya müze saldırısı satanizm iddiası pergamon sunağı yunansitanda benzer saldırı lahitler tablolar taş heykellere saldırı yağlı bir madde sürdüler alman medyası sakladı alman hükumeti kamuoyundan sakladı