Beş İlde 'Narkoterör Finans' Operasyonu

TAKİP ET

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 5 ilde 'terör finansmanı' operasyonu yapıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Adana ve Aydın'da 136 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. "Narkoterör finans" adlı operasyonda, savcılık tarafından gözaltı kararı verilen 105 şüphelinin yakalanması hedeflendi.

VOA Türkçe'nin aktardığına göre, operasyonun Diyarbakır ayağı Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin köyleri üzerine yoğunlaştı. Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe ve Lice'ye bağlı Ortaç köylerine baskın yapan jandarma ekipleri, daha önce belirlenen evlerde arama yaptı. İki köyde toplamda 14 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır İl jandarma Komutanlığı'nın yaptığı açıklamada, operasyonda PKK'nın gelir kaynaklarının hedeflendiği bildirildi. Açıklamada "Bu sabaha karşı narko-terör finans-2 operasyonu başladı. 105 şahısa yönelik Diyarbakır merkezli İstanbul, Ankara, Adana, aydın illerini kapsayan 136 ayrı adreste eş zamanlı olarak icra ediliyor. Diyarbakır Lice, Hazro ve Kocaköy İlçelerinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yaparak elde ettikleri gelirle PKK/KCK terör örgütüne finans sağlayan şüphelilere yönelik uyuşturucu ile terörün bağlantısını ortaya koyan en büyük çaplı operasyon özelliği taşımaktadır. Operasyona Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando ve Jandarma Narkotik unsurlarından oluşan 62 tim (1200 personel) katılıyor" ifadelerine yer verildi.

pkk finansman terör örgütü narkoterör finansmanı operasyon diyarbakır istanbul ankara adana aydın 5 ilde 5 kentte eş zamanlı baskınlar jandarma savcılık