Beşiktaş Şampiyon Olması Halinde Dev Bir Maddi Kaynağa Erişecek

TAKİP ET

Beşiktaş, Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşırsa çok ciddi bir maddi kaynağa erişecek.

Süper Lig'de kulüpler her bir galibiyet için 2 milyon 250 bin TL, beraberlik için 1 milyon 125 bin TL alıyor. Lig boyunca çıktığı karşılaşmalarda aldığı 25 galibiyet ve 6 beraberlikle birlikte 63 milyon TL civarında bir gelir elde eden siyah-beyazlı kulüp, ipi göğüslemesi halinde 300 milyon TL'lik bir maddi kaynağa ulaşacak.

Süper Lig'de liderliğini sürdüren Beşiktaş, şampiyonluk ve yayın gelirleri ile birlikta 190 milyon TL'lik bir gelire ulaşacak ve toplamda 300 milyon TL'lik bir maddi kaynağa erişecek. Göreve gelişiyle bütün mesaisini kulüpteki maddi durumu toparlamaya ayıran Başkan Ahmet Nur Çebi yönetimi, futbolcu ve personelin tüm alacaklarını ödeyerek maddi düzensizlikleri ve belirsizlikleri ortadan kaldırdı.

Başkan Çebi'nin bu ekonomi politikası nedeniyle futbolcular ve teknik heyette sağlanan moral artışı da sahaya yansıyarak takımı şampiyonluğa en yakın noktaya getirdi.

Cumartesi günü Galatasaray'ın evine konuk olacak olan Kara kartalların galibiyeti şampiyonluk için psikolojik bir eşik olacak. Galatasaray'ın hocası Fatih Terim de yaklaşan derbi ile ilgili "Böyle maçlar her zaman gelmez. Çok net. Fazla matematik yapılmaması gereken bir maç. Derbiyi kazanmamız halinde devam ediyoruz, aksi halinde de %1 dahi ihtimal kalmıyor. Kazanamazsak, öbür skorlarda geçeriz kenara. Oyuncularımızla beraber Beşiktaş'ı alkışlar, tebrik eder, öyle uğurlarız" ifadelerini kullanmıştı.

Beşiktaş Şampiyon Olması Halinde Dev Bir Maddi Kaynağa Erişecek