Beşiktaş'tan Büyük Ayıp: İşgalci Çin'in Kuruluş Yıl Dönümünü 'Gönülden' Kutladılar

TAKİP ET

Türk kulübü Beşiktaş, Doğu Türkistan'ı işgal eden Uygur Türklerine soykırım uygulayan işgalci Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunu "gönülden" kutladı.

Türk kulübü Beşiktaş, Doğu Türkistan'ı işgal eden ve Uygur Türklerine soykırım uygulayan işgalci Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl yönetimini "gönülden" kutladı.

Dün oynanan Fenerbahçe maçı sırasında Vodafone Park'ta "Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 73. yıl dönümünü gönülden kutluyoruz!" mesajı görüntülendi.

Uygur Soykırımı

Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor. Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ila 3 milyon arasında Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor. 

Soykırımın tanıklarından biri olan -gerçek ismi açıklanmayan- eski Çin polisi Jiang, bir süre önce yaptığı açıklamada toplama kamplarına "terör" suçlamasıyla masum, sıradan Türklerin nasıl kapatıldığını ve ne tür şiddetlere maruz kaldıklarını bir bir anlatmıştı.

beşiktaş büyük ayıp işgalci çin kuruluş yıl dönümünü gönülden kutladılar