Besim Tibuk: Karabağ Zaferi Türkiye'nin Başarısıdır

TAKİP ET

Liberal Demokrat Parti Kurucu Genel Başkanı Besim Tibuk, Ermenistan'a sınırların açılması gerektiğini söyledi.

Kanal Serbesti'de dün yayımlanan Serbesti Özel programında konuşan Liberal Demokrat Parti Kurucu Genel Başkanı Besim Tibuk, "Ermenistan-Azerbaycan olayında biliyorsun Ermenistan'ın başta yaptığı büyük terbiyesizlikti yani. Yalnız Karabağ'ı almadı, Azerbaycan'ın 6-7 eyaletini de işgal etti ve 'kaçgınlar' diye zavallılar çadırlarda yaşadılar ve bunlar 'Minsk Grubu' diye bir grup kurdular. Grupta kim var Rusya, Amerika, Fransa, hiçbir şey yapmadılar abi bu kadar sene. Bak 94'te oldu bu ve sonunda Türkiye orda güzel bir müdahale yaptı, düzeltti bu işi" dedi.

"İlham Aliyev'i ben tanırım kardeşim, o kadar kafası çalışan bir adam değil. Karısının kafası daha çok çalışır. Bu Türkiye'nin uzun süren bir çalışmasının başarısıdır. Uzun süre bizim subaylar ordaki orduyu eğitti. 30 senelik bir birikim bu" diyen Tibuk şunları söyledi:

"Ama şimdi geleceğim nokta şu: Biz şimdi Ermenistan'a kucak açmalıyız. Ermenileri kucaklamalıyız ve Aliyev'e de 'Kardeşim sen de bu işe uy' demeliyiz. Kapıları açalım, Ermenilere Türkiye'de iş yapmak konusunda izin verelim."

Eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker ise "Ben onu Erivan'da bir konferansta söyledim, yalnız dedim Türkiye bunu yaparsa 3 gün sonra ortada Ermenistan diye bir ülke kalmaz. Ermeni askeri dizilir sınıra geçeni vurur Türkiye'ye. Erivan Belediye Başkanı 'Haklısın' dedi bana" ifadelerini kullandı.

Besim Tibuk Karabağ Zaferi Türkiye'nin Başarısıdır cem toker