'Beşli Çete' Eşkıyalığa da Başladı: Milletvekilinin Yolunu Hafriyat Kamyonlarıyla Kestiler

TAKİP ET

'Beşli çete', İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in yolunu hafriyat kamyonlarıyla kesti.

Türkiye muhalefetin "beşli çete" olarak adlandırdığı hükümete yakın 5 firmanın yaptığı projelere yönelik tepkilerini sürdürürken, söz konusu firmaların güvenlik görevlilerinin eşkıyalığa başladığı ortaya çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in resmi Twitter hesabından "Beşli çete Kuzey Ormanları’nda yol kesiyor!" ifadeleriyle yaptığı paylaşımla ortaya çıkan olayda, Şeker'in yolunun Cengiz, Kolin ve Kalyon'un ortak projesinde çalışan güvenlik görevlileri tarafından hafriyat kamyonlarıya kesildiği öğrenildi.

Şeker diğer paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

"Kuzey Ormanlarına hafriyat dökümü hakkında vatandaşlarımızdan gelen, ağaçların kesildiği ve üzerlerine beton döküldüğü şikayetlerini yerinde incelemek üzere Pirinççi köyündeydim. Kuzey Ormanları içerisindeki hafriyat sahasına girmek istedim.

Şantiye girişinde iki özel güvenlik elemanı tarafından durduruldum. Kendimi tanıtıp, İstanbul bölge milletvekili olduğumu söyleyerek alanın ne şantiyesi olduğunu sordum.

Cengiz, Kolin ve Kalyon inşaatın ortak yaptığı metro hattı tünellerinden çıkan hafriyatın döküm alanı olduğunu söylediler. Alanı incelemek istediğimi söyleyince yetkililerle görüştüler.

Sonrasında da hafriyat döküm alanına girmeme müsaade edilmediğini, Olimpiyat Stadı yakınındaki merkez ofise çay içmeye davet edildiğimi ifade ettiler. Ben de çay içmeye değil, alanı incelemeye geldiğimi söyleyip aracımla hafriyat alanına girdim.

Alanı dolaştım. Hafriyat dökümü adı altında yapılan doğa cinayetini gördüm. Kesilen ağaçları, dökülen betonları belgeledim. Sonrasında da alandan çıkmak için giriş kapısına yöneldim.

Çıkışa geldiğimde yolun hafriyat kamyonları tarafından kesildiğini gördüm. Önce danışman arkadaşım yolun açılmasını istedi. Ama hem güvenlik, hem de kamyonun içindeki şoför kendilerine talimat verildiğini, yolu açamayacaklarını, güvenlik amirini beklememiz gerektiğini söylediler.

Bunun üzerine, şehir eşkıyalığına soyunan Cengiz, Kolin, Kalyon ve Bayburt İnşaat’ın sözde güvenlik amirlerine eşkıyalıklarına pabuç bırakmayacağımı ifade ettim.

10 dakika süren yol kapatmanın ardından hafriyat kamyonları yolu açmak zorunda kaldılar. Ben de alandan ayrıldım. Yapılan eşkıyalığı telefonla ulaştığım İstanbul Valisi Sn. Ali Yerlikaya’ya da ilettim.

Hafriyat alanını, yaşanan doğa kıyımını yarın itibariyle bir soru önergesiyle Meclise taşıyacağım."

Beşli Çete Eşkıyalığa da Başladı Milletvekilinin Yolunu Hafriyat Kamyonlarıyla Kestiler