Beyaz Bir Kadının Zimbabwe Güzeli Seçilmesi Zenciler Arasında Öfkeye Sebep Oldu

TAKİP ET

Beyaz bir kadının, zenci adayları geride bırakarak Zimbabwe Güzeli seçilmesi zenciler arasında öfkeye sebep oldu. Bazı eleştirmenler, yarışmacının Afrikalıların uygun bir temsilcisi olmadığını savundu.

Beyaz bir kadının, zenci adayları geride bırakarak Zimbabwe Güzeli seçilmesi zenciler arasında öfkeye sebep oldu. Bazı eleştirmenler, yarışmacının Afrikalılar'ın uygun bir temsilcisi olmadığını savundu.  

Daha önce Afrika dışındaki çoğu ülkede zenci kadınların ülke güzeli seçildiği görülmüştü. Bununla beraber bu güzellerin tartışma yaratmayıp Zimbabwe'de tartışma yaşanması ayrımcılık olarak yorumlandı.

21 yaşındaki beyaz model Brooke Bruk-Jackson, 16 Eylül'de rakipleri Amanda Mpofu ve Nokutenda Marumbwa'yı geride bırakarak Miss Universe Zimbabwe 2023 tacını almaya hak kazandı. Tacı beyaz bir kadının kazanması öfkeye sebep olurken ülke genelinde tartışmalara sebep oldu.

Bruk-Jackson ayrıca 18 Kasım'daki 2023 Kainat Güzeli yarışmasında Zimbabwe'yi temsil edecek. Bu, ülkenin 22 yıl sonra ilk kez uluslararası etkinlikte yer alması anlamına geliyor.  

Bruk-Jackson tacı kazandıktan sonra yaptığı açıklamada "Bu tacı güzel ülkemiz için, halkımızı sevmek ve halkımıza hizmet etmek için, Zimbabwe'yi uluslararası alanda temsil etmek ve Zimbabve ile Zimbabvelilerin benzersizliğini dünyaya göstermek için kazandım" ifadelerini kullandı.

        Bu gönderiyi Instagram'da gör                      

Brooke Bruk-Jackson (@brooke_brukjackson)'in paylaştığı bir gönderi

 

zimbabwe güzeli bruk jackson beyaz zimbabweli