Beyaz Saray'dan ABD Kongresi'ne Uyarı: Daha Fazla Fon Sağlanmazsa Ukrayna'ya Yapılan Yardım Ay Sonunda Kesilecek

TAKİP ET

Washington Times'ın haberine göre Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi Direktörü Shalanda Young, Kongre liderlerine seslenerek Ukrayna'ya sağlanan fonun azaldığını, daha fazla fon artırımı sağlanmaz ise Ukrayna'ya yapılan yardımın ay sonunda tükeneceğini belirtti.

Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi Direktörü Shalanda Young, Kongre liderlerine seslenerek gereken fon sağlanmaz ise Ukrayna'ya yapılan yardımın ay sonunda tükeneceğini belirtti.

Shalanda Young Temsilciler Meclisi ve Senato liderlerine gönderdiği mektupta: ''Açık konuşmak istiyorum, Kongre'nin harekete geçmemesi halinde, yılsonuna kadar Ukrayna'ya daha fazla silah ve teçhizat tedarik etmek ve ABD askeri stoklarından ekipman sağlamak için kaynaklarımız tükenecek. Silah ve teçhizat akışının kesilmesi Ukrayna'nın savaşı kaybetmesine sebep olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray'a göre ABD bugüne kadar Ukrayna'ya 111 milyar dolar sağladı. Başkan Biden 106 milyar dolarlık daha geniş bir paketin parçası olarak 61 milyar dolar daha talep etti ancak bu talep kongre tarafından henüz onaylanmadı.

Beyaz Saray kongre abd ukrayna