Beyaz Saray'dan Erdoğan-Biden Görüşmesine İlişkin Açıklama

TAKİP ET

"Biden Türkiye'nin bugünkü diplomatik girişiminden dolayı çok memnun"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Joe Biden bugün görüştü.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, bugünkü telefon görüşmesine dair "yapıcı" bir görüşme gerçekleştirildiğini, Biden'ın Türkiye'nin bugünkü diplomatik girişiminden dolayı çok memnun olduğunu belirtti.

Ayrıca Beyaz Saray görüşmenin ardından yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, "Başkanlar, Rusya'nın Ukrayna'yı sebepsiz ve haksız işgaline ilişkin ortak endişelerini tartıştılar. Ukrayna hükümetine ve halkına verdikleri güçlü desteği bir kez daha teyit ettiler" denildi.

Açıklama şöyle:

"Başkanlar, Rusya'nın Ukrayna'yı sebepsiz ve haksız işgaline ilişkin ortak endişelerini tartıştılar. Ukrayna hükümetine ve halkına verdikleri güçlü desteği bir kez daha teyit ettiler, Rus saldırganlığının derhal durdurulması gereğinin altını çizdiler ve krize yönelik koordineli uluslararası tepkiyi memnuniyetle karşıladılar.

Başkan Biden, Türkiye'nin ihtilafa diplomatik bir çözümü destekleme çabalarının yanı sıra Türkiye'nin barış ve istikrarın geliştirilmesine yardımcı olan bölgesel liderlerle son zamanlardaki ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca, Başkanlar ikili ilişkileri güçlendirme fırsatlarını da görüştüler."

erdoğan recep Tayyip Erdoğan biden Joe Biden erdoğan biden görüşmesi jen psaki