Beyaz Saray: Danışmanları Putin'e Yalan Söylüyor, Korkuyorlar

TAKİP ET

Beyaz Saray'dan Rusya'ya ilişkin dikkat çekici bir iddia geldi.

Basın toplantısı düzenleyen Beyaz Saray İletişim Direktörü Kate Bedingfield, danışmanlarının Rus diktatörü Vladimir Putin'den çekindiği için ona gerçekleri söylemedikleri iddiasını öne sürdü.

Diktatör Putin'in Ukrayna'yı işgal girişiminin 36. gününe girilirken Beyaz Saray'dan ilginç bir iddia geldi. TGRT Haber'in aktardığına göre Rus diktatörü Putin'in ordu yönetimi tarafından yanıltıldığını düşündüğüne ilişkin ellerinde bilgi olduğunu belirten Beyaz Saray İletişim Direktörü Kate Bedingfield, "Putin'in danışmanları tarafından Rus ordusunun sergilediği kötü performansa ve Rus ekonomisinin yaptırımlarla ne derecede zedelendiğine ilişkin yanlış bilgilendirildiğine inanıyoruz" dedi.

Buna gerekçe olarak Putin'in üst düzey danışmanlarının Putin'e gerçeği söylemekten korktuğunu söyleyen Bedingfield, "ABD, Putin'in savaşının Rusya'yı uzun vadede daha zayıf ve dünya sahnesinden giderek daha fazla izole eden stratejik bir hata yaptığını göstermek için şimdi bu bilgiyi ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Rus ordusunun işgal girişiminin başında başkent Kiev'e agresif bir saldırıya giriştiğini belirten Bedingfield, "Şimdi, işgal hedeflerini başlangıçta olduğundan farklı bir şekilde yeniden tanımlamaya çalışıyorlar. Bence bu bilgiyi ortaya koymak, bunun onlar için stratejik bir hata olduğu görüşüne katkıda bulunacaktır. Ne düşündüklerini tanımlamayacağım. Ancak bu bilgiyi kamuoyuna açıklamanın, bunun Rusya için stratejik bir başarısızlık olduğunun anlaşılmasına katkıda bulunduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

beyaz saray Kate Bedingfield rusya putin danışmanları yalan söylüyor korkuyorlar