Beyaz Saray: İran'daki Nükleer Tesiste Yaşanan Kazada ABD'nin Hiçbir Dahli Yok

TAKİP ET

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında İran'daki nükleer tesiste meydana gelen kazanın bir "terör saldırısı" olduğuna ilişkin iddiayı değerlendirdi.

İran’ın İsfahan şehrindeki Natanz Nükleer Tesisi’nde elektrik dağıtım ağında yaşanan arızayı, İran Atom Enerjisi Kurumu, "terör saldırısı" olarak niteledi. Bunun üzerine Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) bir açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, İran'ın İsfahan kentindeki Natanz Nükleer Tesisi'nde meydana gelen kazaya hiçbir müdahalelerinin olmadığını söyledi.

Sözcü Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında, "ABD'nin bu konuda hiçbir şekilde dahli olmadı." derken kazanın, İsrail'in bir sabotajı olduğu iddialarına ilişkin de "Kazanın nedeni ya da sorumlularına ilişkin spekülasyonlara daha fazla söyleyecek bir şeyimiz yok” ifadelerini kullandı.

Söz konusu kazanın, İran ile Viyana'daki nükleer anlaşma görüşmelerine nasıl bir etkisi olacağına ilişkin Psaki, "Bu görüşmelere katılımımızda bir değişiklik yok. Bizim İran ile odak noktamız diplomasi alanında ilerlemek" dedi.

Beyaz Saray Jen Psaki Beyaz Saray Sözcüsü ABD İran İran nükleer tesis terör saldırısı ABD-İran İsrail sabotaj İran-İsrail Natanz Nükleer Tesisi nükleer kaza