Beyaz Saray Önünde Azerbaycan'a Destek Mitingi

TAKİP ET

ABD'nin başkenti Washington'da Beyaz Saray'ın önünde Azerbaycan'ın haklı davasının sesi olmak amacıyla kalabalık bir grup tarafından miting gerçekleştirildi.

Yaklaşık 30 yıldır işgal altında bulunan topraklarını kurtarmak için karşı harekata başlayan Azerbaycan'a dünyanın dört bir yanından destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. ABD'de Beyaz Saray önünde düzenlenen bir mitingte de Azerbaycan'ın haklı davasına destek olunurken işgalci Ermenistan'ın politikalarına tepki gösterildi.

Yaklaşık 200 kişinin katılım sağladığı eylemde "Karabağ Azerbaycandır", "Gence için dua edin", "Ermenistan'ın saldırganlığını durdurun" gibi yazıların yer aldığı dövizler taşındı ve Azerbaycan lehine sloganlar atıldı. Yanı sıra bazı eylemcilerin Azerbaycan ve Türkiye bayraklarının haricinde İsrail, ABD ve Pakistan bayrakları da taşıdığı görüldü.

Eylemcilere uluslararası kamuoyuna da savaşı işgal altındaki toprakların dışına taşımaya ve ısrarla sivil yerleşim bölgelerini hedef almaya devam eden Ermenistan'ın insanlık dışı bu tutumunu terk etmeye mecbur bırakmak için baskı uygulanması çağrısında bulundu.

ABD Beyaz Saray Azerbaycan Washington Türkiye İsrail Pakistan Ermenistan Karabağ Azerbaycan'a Destek Mitingi