Beyaz Saray: Rusya, Ukrayna'ya Her An Saldırabilir

TAKİP ET

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın Ukrayna'ya her an saldırabileceğini ifade etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Ukrayna krizinin son derece tehlikeli olduğunu ve Rusya'nın her an bir saldırı başlatabileceğini söyledi.

Öte yandan Rus saldırganlığı bölgedeki gerilimi artırırken ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ve Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ile görüşmek üzere Ukrayna’ya gidecek.

"Artık Rusya'nın her an saldırabileceği bir safhadayız" diyen Psaki, "Bakan Blinken, ortada diplomasiye dayanan bir yolun var olduğunun altını çok net bir şekilde çizecek" şeklinde konuştu.

ABD Ordusundan Nükleer Paylaşım

Gerginliğin arttığı dakikalarda Amerika Birleşik Devletleri ordusunun resmi Twitter hesabından nükleer bomba imalı bir "şiir" paylaşıldı.

"Topçu: Bir Haiku" denilerek bir paylaşılan "şiir"de 17 defa "Boom" ifadesi geçiyor. Haiku, bir Japon nazım biçimi. Haiku nazım biçiminde mısralardaki hece sayısı 5-7-5 şeklindedir. 

Ancak 17 sayısının Japonya ve ABD tarihinde bundan başka bir ortak yönü de var. Birleşik Devletler Japonya'yı nükleer silahla hedef aldığı II. Dünya Savaşı'nda ilk olarak 17 hedef belirlemişti. Bu şehirler arasında yer alan Nagasaki ve Hiroşima bombalandı.  Ayrıntılar geliyor...

beyaz saray jen psaki ukrayna rusya abd rus saldırısı rus işgali