Beyaz Saray Sözcüsü: Ukrayna için NATO Müttefiklerimizle Görüşüyoruz

TAKİP ET

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "ABD'nin, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik artan saldırganlığı sebebiyle duyduğu endişe artmaktadır, buna Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığması da dâhildir" şeklinde bir açıklama yaptı.

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, günlük basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinde işgalci Rusya'nın, Rus yanlısı ayrılıkçıları kullanarak yarattığı gerilime ilişkin bir değerlendirme yapan Psaki, "ABD'nin, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik artan saldırganlığı sebebiyle duyduğu endişe artmaktadır, buna Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığması da dâhildir. Rusya, 2014'ten bu yana hiç olmadığı kadar çok askeri Ukrayna sınırına gönderdi" ifadelerini kullandı.

Bu hafta 5 Ukrayna askerinin öldürüldüğünü belirten Psaki, "Bunlar çok derin endişe yaratıcı işaretler. Bölgedeki ateşkes ihlallerinden dolayı artan gerilimden duyduğumuz endişeyi NATO müttefiklerimizle görüşüyoruz" dedi.

Öte yandan sözcü, bu konuda işgalci Rusya'ya yönelik planlanan yaptırımların bu hafta uygulanmasının beklenmediğini de sözlerine ekledi.

ABD Beyaz Saray Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki Ukrayna Donbass Doğu Ukrayna Ukrayna Krizi Rusya ayrılıkçılar Joe Biden NATO Putin