Beyaz Saray Yetkilileriyle Putin'in Danışmanları Arasında Gizli Görüşme

TAKİP ET

ABD Başkanı Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın bir süre önce Rus diktatörü Putin'in üst düzey danışmanlarıyla gizli görüşmeler yaptığı iddia ediliyor.

ABD basınından Wall Street Journal (WSJ), ABD Başkanı Joe Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Rus diktatörü Vladimir Putin'in üst düzey danışmanları arasında geçtiğimiz aylarda gizli görüşmeler yapıldığını iddia etti.

WSJ'ye konuşan üst düzey yetkililer, Sullivan ve Putin'in danışmanları arasındaki görüşmelerin "Ukrayna'daki savaşın büyümesine engel olmak ve Rusya'yı nükleer silah ya da başka bir kitle imha silahı kullanmanın tehlikeleri konusunda uyarmak" olduğunu söyledi.

Yetkiller, Sullivan'ın Rus hükümetindeki mevkidaşı Nikolai Patrushev'le konuştuğunu, görüşmelerle ABD ve Rusya arasındaki iletişim kanallarının açık tutulmak istendiğini açıkladı.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, Sullivan'ın gizli görüşmeler yapıp yapmadığına ilişkin soruları cevapsız bıraktı. Ayrıca Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov da gizli görüşmelere ilişkin sorulara "Anglo-Sakson gazeteleri çok sayıda asılsız haber yayımlıyor" yanıtını verdi.

beyaz saray yetkilileriyle putin danışmanları arasında gizli görüşme jake sullivan nikolai patrushev