Beylikdüzü'nde İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Çocuğu Muayene Eden Doktor Konuştu

TAKİP ET

Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne, 6 Eylül'de 'Balkondan düştü' denilerek getirilen ve hayatını kaybeden 2 yaşındaki çocuğun istismara uğradığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Beylikdüzü'nde 2 yaşındaki bir çocuk, 6 Eylül günü balkondan düştüğü iddiasıyla Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Ancak küçük çocuk kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Çocuğun istismara uğradığı ortaya çıktı.

Balkondan Düştü Diye Hastaneye Getirilen 2 Yaşındaki Çocuğun İstismar Edildiği Ortaya Çıktı

2 Yaşındaki Çocuğun İstismar Edildiği Haberini Yapan Gazeteciyi Tehdit Ettiler: 12 Bin Kişilik Aşiretiz

Cumhuriyet'ten Sinem Nazlı Demir'in aktardığına göre; raporlarda, çocuğun hastaneye ilk geldiğinde yazılan metinde "2 yaşındaki çocuk evinin balkonundan düşme beyanıyla acil servise getirildi. Gelişinde nabız ve tansiyon alınamadı. Yüzü soluk ve siyanoze görünümde idi. Genel durum kötü, bilinç kapalı. Göğüs havalanmıyor" ibareleri yer aldı. 

Muayene raporunda da"Cilt soluk görünümde, perianal bölgede hasar mevcuttu" ifadeleri yer aldı.

"Fasulye Sırığına Düştü"

Bebeğin ilk muayenesini yapan doktor, Cumhuriyet'e konuştu. Bebeğin akşam vakti getirildiğini belirten doktor, "Muayeneyi yapan ilk doktorum. Çocuk geldiğinde yaşamıyordu. Erkeklerden bir tanesi bana 'rapora düştü yaz' dedi. Ben durumun şüpheli olduğunu izah ederken erkeklerden biri 'Hocam ne gibi şüpheler?' dedi. Açıkça belirttim ve o da 'Biz biliyoruz onları. Fasulye sırığına düştü, ondandır o' dedi bıyık altından gülerek" ifadelerini kullandı. 

"Bezini Açalım Dedik Kanımız Dondu"

Bebeğin hastaneye düşme beyanıyla getirildiğini ifade eden doktor, "Düşme hikayesi var ama görünen bir düşme bulgusu yok. Bebeğin vücudunda yara, çizik, kan yoktu. Bezi tertemizdi. Bezini açalım bir dedik. Kanımız dondu, şok olduk. Meslek hayatımda ilk defa böyle bir şeye şahit oluyorum" dedi.

Düşme vakalarında genelde morluk, iç kanama veya yaralanma bulgularının olduğunu ifade eden doktor, bebekte bu bulguların olmadığını ancak istismar bulgularının uzun sürenin sonucunda oluşan bulgular olduğunu belirtti.

"Dışarıda 50 Kişi Bekliyordu"

Dışarıda 50 kişiye yakın bir kalabalığın olduğunu belirten doktor, bebeğin annesini de gördüğünü ve bebeğin ölüm haberini verdiğinde ağlayan tek kişinin annesi olduğunu belirtti.

Sadece annenin feryat ettiğini ve kendini yerlere attığını söyleyen doktor, "Ben karar mercii değilim ancak kalp masajı yapılırken hiçbir erkekte gram üzüntü görmedim. Hastanedeki çalışanlardan birisi de benim yanıma gelip şu cümleleri kullandı; "Hocam kendi aralarında 'fasulye sırığına düştü' deyip gülüşüyorlar"diye konuştu.

istanbul beylikdüzü çocuk istismarı istismar 2 yaşındaki çocuk