Beypazarı Sodadan 'Bor' Açıklaması Geldi: İddialar Asılsız

TAKİP ET

İsviçre'nin aşırı seviyede bor içerdiği gerekçesiyle Beypazarı sodalarının satışını yasaklamasının ardından Beypazarı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Dairesi'nin (FSVO), beypazarı sodalarının satışını yasaklamasının ardından şirket açıklamalarda bulundu.

FSVO bu sabah Türkiye’den ithal edilen Beypazarı sodalarında yüksek miktarda bor tespit edildiği gerekçesiyle ülkede ürünün satışının yasakladığını açıklamıştı. Daire tarafından yayımlanan kamuoyu uyarısında ürünün tüketiminin sağlık riski oluşturduğu belirtildi ve Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Dairesi'nin (FSVO), maden suyunun tüketilmemesini tavsiye ettiği belirtildi.

Açıklamada, sodanın İsviçre'deki dağıtımcısı BAK-SAN GmbH'nin ürünü derhal satıştan çektiği ve geri çağırma işlemlerini başlattığı bilgisine yer verildi.

Basına yansıyan haberlerin ardından Beyzaparı'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Şirketten Açıklama Geldi

Açıklamada, Beypazarı Maden Suyu'ndaki bor miktarının yüksek olduğu ve sağlığa zararlı olduğu yönündeki bilgilerin asılsız olduğu belirtilerek, "Dünya Sağlık Örgütü ve Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı tarafından belirlenen parametrelerin tamamında uygun değerler içinde olduğumuzu vurgularız" ifadelerine yer verildi.

 

 

 

 

beypazarı soda bor iddiası yalanlama açıklama geldi asılsız