'Biat Denizinin 19 Yıllık Gemisi Battı': Alt Kadrolar Gemiyi Terk Ediyor

TAKİP ET

Sözcü yazarı Necati Doğru AKP Mamak Belediye Meclis Üyesi Esra Yılmaz'ın istifasını değerlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde AKP Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin Meclis'te söz vermediği AKP Meclis Üyesi Esra Yılmaz partisinden "Sayın Köse sizi akraba çetenizle baş başa bırakıyorum" gibi sözler sarf ettiği bir video yayımlayarak istifa etmişti.

Necati Doğru bugün Sözcü'de yayımlanan "Biat Denizinin 19 Yıllık Gemisi Battı" başlıklı yazısında Yılmaz'ın istifasını hatırlatarak AKP'de hızlanan çözülmeyi yazdı. Doğru yazısında, "Beraber yürümüşlerdi. Lidere bağlıydılar. Susmuşlar. Kusurları görmemişler. Kabahatleri örtmüşler. Sıkı biat etmişlerdi. Umut bitti. Bağlılık da bitti. 'En son umut ölür' diyen bir atasözü var. Dün gazetelerin birinci sayfaları 'umutlarını öldürdükleri için gemiden ayrıldıklarını ilan edenlerin' haberleriyle doluydu: Esra Yılmaz Ankara'da Mamak Belediyesi'nde AKP'li kadın Meclis üyesi, 9 yıllık başkan vekiliydi. Yolsuzluğu gördü. Partisini uyardı. Dinlemediler.

'Mızrak çuvala sığmıyor. Yolsuzluk var' dedi, istifa etti. Şunları söyledi: '…ben sizi belediyedeki akraba çetelerinizle, maşalarınızla, teşkilattan üstün iş adamlarınızla baş başa bırakıyorum… Bir kadın ve anne olarak hakkımı helal etmiyorum…'" ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu'nun ortaya attığı Sedat Peker'den maaş alan siyasetçi iddiasına da değinen Doğru, "İktidar partisine 19 yıldır omuz veren alt kadro; 'Mafyadan maaşlı siyasetçinin kim olduğunu' ve bağlantılarının devlet üst kademesinde kimlere kadar ulaştığını Bakan'dan, Meclis Başkanı'ndan, Parti Genel Başkanı'ndan değil PEKER'den öğrenecekler. Hiçbir siyaset gemisi, en biatçı denizde bile bu günah yükünü taşıyamaz. Gemi batıyor" dedi.

 

Biat Denizinin 19 Yıllık Gemisi Battı Alt Kadrolar Gemiyi Terk Ediyor