Bıçak Kemiğe Dayandı: Vatandaş AKP'nin Keyfi Yasaklarına Karşı Sokağa Çıkıyor

TAKİP ET

AKP hükümetinin Çin virüsü salgınını bahane göstererek vatandaşın anayasal haklarını hukuksuzca elinden almasına tepki gösteren yurttaşlar sokağa çıkmaya hazırlanıyor.

Anayasal hakların kısıtlanması için yasa gerekirken salgın bahanesiyle İçişleri Bakanlığı genelgeleri çıkarılarak vatandaşın temel hak ve hürriyetleri kısıtlanmış, hükümetin keyfi kararları yüzünden binlerce esnaf iflas etmiş ve ülke derin bir yoksulluğa mahkum edilmişti. Yasaklar da tarafgirce uygulanmış ve denize giren Türk vatanında Türklere cezalar kesilirken turistlere serbesti sağlanmış, Filistin yürüyüşleri karşısında beyefendilik timsali kesilen polis ve bekçiler tarafından şampiyonluk kutlayan taraftarlar ara sokaklarda darbedilmişti.

Hükümetin dayanılmaz hale gelen keyfi yasaklarını protesto etmek isteyen yurttaşlar sonunda sokağa çıkıyor.

18 Mayıs Salı günü Ankara Valiliği önünde restoran, kafe, kıraathane, çay ocağı, halı saha işletmecileri bir araya gelerek eylem yağacak. Rızkına sahip çıkmak için eylem yapacak olan Ankaralı esnaflar protesto gösterisinde vergi levhalarını yakacaklarını duyurdu.

19 Mayıs Çarşamba günü ise İstanbul Kadıköy Rıhtım'da toplanılacağını duyuran Hayat Eve Sığmıyor Platformu eylemi, "Artık Yeter. Pandemi Yasakları İnsan Hakkı İhlalidir” sloganıyla duyurdu. Platformun yayımladığı bildirisinde “Çocukların ve gençlerin eğitim hakkı, esnafın yitip giden hayatları, hepimizin ruh sağlığı insanca bir yaşam ve elimizden alınan özgürlüklerimiz için 19 Mayıs saat 19.00’da Kadıköy Rıhtım’da buluşuyoruz” denildi.

Bıçak Kemiğe Dayandı Vatandaş AKP'nin Keyfi Yasaklarına Karşı Sokağa Çıkıyor